Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Megjelent a TERRA Hírújság novemberi száma (2016)

Megjelent a TERRA Hírújság novemberi száma (2016)

2024. április 20., szombat | Ma: Konrád, Tivadar (HU), Marcel (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Megjelent a TERRA Hírújság novemberi száma (2016)
Megjelent a TERRA Hírújság novemberi száma (2016) 2016. november 10. csütörtök, 15:27
Megjelent a TERRA Hírújság novemberi száma (2016)

   A megszokott oldalszámban és rovatokkal jelent meg november első napjaiban a mátyusföldi havilap novemberi száma.

   Legnagyobb terjedelemben a vidéken lezajlott eseményekről olvashatunk: ezúttal 18 település 28 eseményéről ad hírt a lap. Aradi vértanúinkra és az 1956-os forradalom hőseire emlékeztünk több helyszínen. Tudósítóink hagyományos őszi fesztiválokról, iskolai rendezvényekről, nyugdíjasaink találkozóiról, és sok ötletes rendezvényről is hírt adnak. 

   A Csemadok oldalak témája a Csemadok 24. Országos Közgyűlése, amelynek Nagyfödémes adott otthont. A lap köszönti a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége 7. országos konferenciájának résztvevőit. Az esemény színhelye a Galánta melletti Kaskády – Óny üdülőközpont. Az újság közli Bába Gyuláné visszaemlékezését, amely az alakuló közgyűlésen hangzott el, valamint a szervezet megalakulásának előzményeiről és a két évtized eseményeiről készített időrendi kimutatást.

   A programajánlóban a Galántai Honismereti Múzeum múzeumpedagógiai rendezvényeinek tervét, a Manda-filmklub galántai programját, valamint nádszegi - ádventi és Ghymes - koncertek meghívóit találjuk.

   A Megbecsültek Társaságának tagjai a szervezet munkájáról és terveiről értesülhetnek. A lap közli következő kirándulásuk programját, és a Szépkorúak 1. báljára szóló meghívót is.

   A község házának felújítása kapcsán Tósnyárasd község polgármesterével készített interjút a lap. A Közélet rovat további oldalain Nagyszombat megyei fejlesztésekről, valamint a forradalmak és háborúk hősei tiszteletére Zsigárdon felállított emlékmű leleplezéséről olvashatnak bővebben.

   A galántai Kodály Zoltán Daloskör megalakulásának 60. évfordulója alkalmából Jubileum előtti gondolatok címmel a Dalkör tagjainak bensőséges visszaemlékezései olvashatók az újságban. A lap novemberi címlapja a Dalkör november 12-i jubileumi koncertjére invitál.

   Érdekes és tartalmas írások szólnak az idei református egyházmegyei bálról, a diószegi Magán Szakközépiskola tevékenységéről, és a galántai Kodály Zoltán Gimnázium 50 évvel ezelőtt végzett diákjainak találkozójától is.

   A Tanácsadó rovatban MUDr. Czellárik Mária egy különleges betegségről ír, a Helytörténeti rovatban folytatódik Friedrich Klára Felvidéki rovásírásos emlékek című sorozata. Ugyanitt Magyar tanító a Kárpátok alatt címmel Pukkai László írását találjuk.

   A gyermekoldalak a Peredi Mesemaraton eseményeiről számolnak be, illetve egy eddig kevésbé ismert királyrévi mese is itt olvasható. A lap Színes rovatában Kékfestőmaraton Nádszegen, NOSZF – Treff történet címekkel érdekes írások és kipróbált ételreceptek találhatók.


  A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a archivum.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a archivum.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)