Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Megjelent a TERRA Hírújság áprilisi száma (2016)

Megjelent a TERRA Hírújság áprilisi száma (2016)

2024. május 04., szombat | Ma: Mónika (HU), Florián (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Megjelent a TERRA Hírújság áprilisi száma (2016)
Megjelent a TERRA Hírújság áprilisi száma (2016) 2016. április 13. szerda, 12:46
Megjelent a TERRA Hírújság április száma (2016)

   A havilap áprilisi számában nagy terjedelemben találunk beszámolókat a régió legfontosabb közösségi eseményeiről: március 15-e ünnepségei, járási,- területi szavalóversenyek, szervezetek és intézmények rendezvényei.

   Farkasd, Pered, Deáki óvodáinak, alapiskoláinak, - a galántai gimnázium és a hidaskürti szakközépiskola életéből pedagógusok tudósítanak.

   A nyelv az egészség tükre és A garanciabiztosítás alapjai című írások a tanácsadó rovatban találhatók, MUDr. Czellárik Mária és Kőrösi Ildikó tollából.

   A túróci fakönyv rovásszövegeiről Friedrich Klára rovásíráskutató tájékoztat sorozatának ebben a részében. A színes rovatban ezen kívül a Mária utat megtett két mátyusföldi fiatalember gondolatait olvashatják, és Kóbor János nagyfödémesi látogatásáról szóló beszámolót találjuk.

   Az összefogás erejében bíznak a farkasdi sportvezetők, ahol most nehéz időszakát éli a futball.

   Baranyay Zsolt jogász, parlamenti képviselő a parlamenti választások vágsellyei járási eredményeit elemzi részletesen.

   A helytörténet rovatban Pukkai László, a mezőgazdaság mátyusföldi fejlődésével foglalkozik 1848-tól kezdődően, Kaszás Attila színművész édesanyja, Kaszás Margit pedig a család Farkasdon eltöltött éveire emlékszik meghatóan.

   A címlap és a programajánló több érdekes verseny, előadás, kiállítás felhívását, részletes programját tartalmazza, és ugyanitt a Csemadok 38. galántai területi konferenciájának teljes műsorát is közli a lap.

   Napjaink legfontosabb eseményéről, az iskolai beíratásokról, az anyanyelvi oktatás jelentőségéről Pék Éva pedagógus írása olvasható a lap harmadik oldalán.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a archivum.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a archivum.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)