Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Megbecsültek Szentendrén

Megbecsültek Szentendrén

2024. április 23., kedd | Ma: Béla (HU), Vojtech (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Megbecsültek Szentendrén
Megbecsültek Szentendrén 2015. október 20. kedd, 13:56
Megbecsültek Szentendrén

   Október hónapjában a Megbecsültek Társaságának mintegy 150 tagja Szentendrére látogatott, hogy megtekintse ezt a csodás kis mediterrán hangulatú városkát, kacskaringós, macskaköves utcáival. Elsétáltunk a Duna-partra, felmásztunk a Templom-dombra, meglátogattuk a híres marcipán-múzeumot, megkóstoltuk a finom lángost és a kemencében sült sós és édes lepényt.

   Kellemesen elfáradva az utunkat a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban folytattuk, amely Magyarország legnagyobb skanzenje. A szabadtéri múzeum kiállítási épületeit, berendezési tárgyait pótolhatatlan értékként tartják számon, hiszen nagyrészt eredeti épületekről és tárgyakról van szó, a 18. század végétől a 20. század közepéig. Felszálltunk a kisvasútra, és kezdetét vette az időutazás. Kézműves mesterek dolgoztak a házakban és udvarokban, a tanyán bárányok bégettek, gabonát őrölt a vízimalom, a pékségből frissen sült áru illata csapta meg az orrunkat, és magunk is részeseivé válhattunk ükanyáink vidéki életének.

   Kellemes élményekkel gazdagodva, vidám hangulatban indultunk haza késő délután.

   Remélem, legközelebb is találkozunk. A következő úticél: Kistapolcsány. Minden kedves érdeklődő jelentkezését sok szeretettel várjuk.

-MT-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)