Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
MARTRA SZÁLLTUNK!

MARTRA SZÁLLTUNK!

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Ifjúsági csoportok Vissza
Címlap > Ifjúsági csoportok > MARTRA SZÁLLTUNK!
MARTRA SZÁLLTUNK! 2014. agusztus 19. kedd, 12:52
MARTRA SZÁLLTUNK!

   A Martosi Szabadegyetemet az idén második alkalommal rendezték meg július 9-től 13-ig a martosi Feszty-parkban. A rendezvényen Lackó Klaudiával együtt szervezőként képviseltük a Via Nova ICS Peredi Alapszervezetét.

   Július 7-én érkeztünk. Az első két nap az előkészületekről szólt. A park rendbetétele, a plakátok elhelyezése, valamint a színpadok felépítése volt a feladatunk. Egy-egy előadás alkalmával betekintést nyerhettünk egy-egy élsportoló pályafutásába, megismerkedhettünk a legizgalmasabb szakmák kulisszatitkaival. Három színpad előtt énekelhettük a magyar könnyűzene slágereit, elmerülhettünk a népzene és hagyományok világában. Mi aktivistaként az általános segítők csoportjához tartoztunk. Mi készítettük el időre a színpadot, ami felsöpréssel és felmosással járt, valamint tisztán tartottuk a Feszty-park területét.

   A fellépők között volt a Klinika, Budapest Bár, a Historia. A második nap sem telt el móka és kacagás nélkül. Este fellépett sokak kedvence, Molnár Ferenc Caramel, a Rómeo Vérzik és Zsapka - Emmer Duo. Pénteken, az eső ellenére, nagyon sok látogatója volt a szabadegyetemnek. Nagy sikere volt a Tankcsapdának, akik fergeteges hangulatot teremtettek. Az utolsó előtti nap vendégei voltak Geszti Péter és a Gringo Sztár. Az utolsó napon, vasárnap délelőtt, ökomenikus istentisztelet várta az ide látogatókat, az esti bulit pedig az Ismerős Arcok zárta. De a buli még nem ért véget, mi aktivisták hajnalig buliztunk. Közel hat ezer látogatója volt az idei szabadegyetemnek. A legsikeresebb előadás, amelyen sok volt a fiatal is, az a Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal folytatott beszélgetés volt. De a nemzetpolitikai előadásokon is telt ház volt. A focikedvelőknek is kedveskedtünk, kivetítőn nézhették a világbajnokság mérkőzéseket.

   A hét folyamán, volt egy kísérő akció is. Egy beteg gútai kisfiú számára gyűjtöttünk adományokat, nagyon sokan segítettek.

   Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a Martosi Szabadegyetem következő nyári programját.

Galló Csilla, Pered

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)