Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Márciusi receptek

Márciusi receptek

2024. május 07., kedd | Ma: Gizella (HU), Monika (SK)
Receptek Vissza
Címlap > Receptek > Márciusi receptek
Márciusi receptek 2013. október 16. szerda, 09:15
Márciusi receptek

Vendégváró csirkeszelet töltelékkel

Elkészítés:

   A csirkemellet felszeleteljük, kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tepsit kivajazzuk, rárakjuk a csirkeszeleteket, sonkaszeleteket és erre a vékony sajtszeleteket. Olajjal meglocsoljuk és rátesszük a tölteléket. Körülbelül 30 percig sütjük, majd kockára szeleteljük, de hidegen is finom.

A töltelék hozzávalói:

5 kifli tejben áztatva, 30 dkg csibemáj, 2 tojás, só, bors, kömény, vegeta, két kanál olaj és egy kevés zsemlyemorzsa

Rumos kókuszcsók

Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 12 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, 4 evőkanál rum

Elkészítés:

   A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A porcukrot 3-4 részletben adjuk a habhoz, és addig verjük, amíg sűrű masszát nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a rumot is. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket fakanállal.

   Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat kanalazunk, és előmelegített sütőben 180 oC-on 6-8 percig sütjük, majd az utolsó 2-3 percben kinyitjuk a sütő ajtaját, hogy száradjanak a kókuszcsókok. Így kívül ropogós, belül pedig puha lesz.

Csokoládétorta

Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 ek. rétesliszt, 1 ek. olaj, 2 ek. kakaó, 1 ek. víz. Fél zacskó sütőporból piskóta alapot sütünk.

Krém: 2 egész tojás, 15 dkg kristálycukor (Ezt gőz felett 10-15 percig keverjük. Ezután 7 dkg főzőcsokoládét, 1 evőkanál kakaót teszünk bele, a kihűlésig keverjük, majd 17 dkg habosra kevert vajat adunk hozzá.)

Elkészítés:

   A tortaformában sütöttük a piskótalapot két részre vágjuk. Az alsó lapot finom lekvárral vékonyan megkenjük (legjobb a ribizlilekvár), és erre kenjük a krémet. A krémből hagyunk a torta tetejére és oldalára is. Végül az egész tortát bevonjuk olvasztott csokoládéval. Ízlés szerint díszítjük, például őrölt mogyoróval, dióval vagy kókuszreszelékkel.

Galambos Zsuzsanna, Hidaskürt

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)