Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Március 15-re emlékeztünk

Március 15-re emlékeztünk

2024. május 18., szombat | Ma: Erik (HU), Viola (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Március 15-re emlékeztünk
Március 15-re emlékeztünk 2014. április 16. szerda, 13:03
Március 15-re emlékeztünk

   Diószegen 2014. március 14-én, pénteken, az Inovatech épületében tartották nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 166. évfordulójáról megemlékező ünnepi műsort, melyet a CSEMADOK helyi szervezete rendezett.

   Az eseményen a Himnusz eléneklése után a helyi alapiskola diákjai léptek fel. Műsorukban felelevenítették március 15. eseményeit, részlet hangzott el Petőfi Sándor: Kemény szél fúj és a Szabadsághoz, Juhász Gyula: Március idusán és A költő visszatér című verseiből, valamint a 12 pont.

   Ezt követte Szabó Antal polgármester ünnepi beszéde. Beszédében szólt a szabadságharc jelentőségéről, amely számunkra, szlovákiai magyarok számára, az összetartás szimbóluma is, valamint beszélt a magyar kultúra ápolásának fontosságáról. Majd Forró Krisztián, az MKP járási elnöke mondott ünnepi beszédet, aki arról beszélt, hogy a szabadságharc jelen van életünkben, fogjunk össze és cselekedjünk, és emlékezzünk, hogy a márciusi ifjak vére a mi ereinkben is csörgedezik.

   Az ünnepi beszédek után a diószegi Magán Szakközépiskola diákjainak előadása következett. Először Takács Richárd Csók Ilona: Szent örökség című versét adta elő, majd az iskola diákjai léptek fel ünnepi műsorukkal.

   Befejezésül Bognár László előadásában dalok hangzottak el.

Pethő Andrea, Diószeg

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)