Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Májusi receptek (2016)

Májusi receptek (2016)

2024. április 27., szombat | Ma: Zita (HU), Jaroslav (SK)
Receptek Vissza
Címlap > Receptek > Májusi receptek (2016)
Májusi receptek (2016) 2016. június 01. szerda, 14:40
Májusi receptek (2016)

Spenótlabda

Hozzávalók: 1 csomag spenót, /lehet fagyasztott is/, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 3 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, törött bors, olaj a kisütéshez

Elkészítés: A megfőtt vagy felmelegített spenót levét lecsurgatjuk. Elkeverünk benne 2-3 evőkanál zsemlemorzsát, 3 tojás sárgáját, ízesítjük a szétnyomott fokhagymával, sóval, borssal. Óvatosan összekeverjük a tojások felvert habjával. Olyan legyen, mint a sűrű tejbegríz.

A serpenyőben megforrósítjuk az olajat és evőkanálnyi darabokat teszünk bele a masszából, kissé lelapítjuk. Takaréklángon mindkét oldalán megsütjük és mindjárt tálaljuk. Hús mellé vagy sajttal megszórva önálló ételként is adható.

Különleges sertéssült

Hozzávalók: 0,25 l olaj, 2 drb hagyma, 80 dkg sertéscomb, 2 tojás, 4 evőkanál simaliszt, 4 evőkanál mustár, só, bors, petrezselyemzöld, majoránna.

Elkészítés: A húst megsózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük. Legalább egy órát állni hagyjuk. Lábasba tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk, vizet öntünk alá és egy órát fedő alatt pároljuk, majd kiszedjük. Közben a hagymát apróra szeleteljük. Hozzáadjuk a tojást, simalisztet, majoránnát, petrezselyemlevelet, sót és jól összekeverjük.

Az olajat tűzálló tálba öntjük, a húst az előkészített masszában megforgatjuk, és az olajra helyezzük. 15-20 percig sütjük, miközben pecsenyezsírral locsolgatjuk.

Háromszínű kuglóf

Hozzávalók: 5 tojás, 1 dl olaj, 20 dkg kristálycukor /10-10/, 0,5 sütőpor, 3 fajta puding /egy-egy vaníliás, kakaós, epres vagy málnás/

Elkészítés: Az 5 tojás sárgáját 10 dkg kristálycukorral kikeverjük, és óvatosan hozzáadjuk az olajat és a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a 10 dkg cukorral, majd az egészet finoman összekeverjük.

Három tálat készítünk ki, és ezekbe egyforma arányban szétöntjük a masszát. A tálakba beleöntjük a pudingport, mindegyikbe más-más fajtából.

A kuglófsütőt kizsírozzuk, kilisztezzük és beleöntjük először a vaníliás, majd a kakaós, végül a málnás tálak tartalmát. A sütőt 200 fokra melegítjük és 5 perc után csökkentjük 170 fokra. Kb. 30 percig sütjük. Ha a teteje nagyon erősen sül, alufóliával letakarhatjuk. 

Galambos Zsuzsanna receptjei, Hidaskürt

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)