Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Magyar Templeton Program

Magyar Templeton Program

2024. május 17., péntek | Ma: Paszkál (HU), Gizela (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Magyar Templeton Program
Magyar Templeton Program 2016. szeptember 14. szerda, 12:28
Magyar Templeton Program

   2015 szeptemberében egy nemzetközi tehetséggondozó program indult Magyarországon „Magyar Templeton Program” néven.  Közel 20 000 jelentkező közül 315 kapta meg a JUNIOR TEMPLETON FELLOW címet.  A válogatáson 10 – 29 év közötti fiatalok vehettek részt. Vidékünkről Bukovsky Dorottya került be a programba, ismertetőjét az alábbiakban olvashatják.

Miről is van szó valójában?

   A Magyar Templeton Program a világon egyedülálló tehetséggondozó program, amely keretén belül a különleges képességű fiatalokat támogatják, megadják a szükséges lehetőségeket tehetségük további fejlesztésére. Mindezt annak reményében, hogy személyes sikereik mellet a környezetükre is jó hatással lesznek, segítik embertársaikat.  

   A válogatás 3 fordulóból állt. Az első és a második fordulóban összesen hat internetes tesztet kellett kitöltenünk: IQ-, szókincs-, problémamegoldó-, munkamemória-, kreativitás- és motiváció teszt, majd +1-et a harmadik fordulóban, ahol egy személyes interjún is részt vettünk.

   A világ minden tájáról jelentkeztek tehetséges magyar fiatalok, ezért mindenki számára más-más „egyéni haladási terv” lett összeállítva. Először egy kicsit féltem, mivel nem tudtam, hogy mivel kell szembenéznem, de később rájöttem, mennyire jó összeállítású programról van szó.

   Számomra gyönyörű és felejthetetlen esemény volt, amely Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermében zajlott 2016. március 16-án: a 315 Junior Templeton Fellow felavatása. Az ünnepélyen több kiválóság tartalmas beszédét hallgathattuk meg.  Az avatás után egy finom ebédre invitáltak bennünket, ahol megismerhettük csoporttársainkat, illetve csoportvezetőmet, akikkel egy éven át fogunk együtt dolgozni.  Az én csoportvezetőm, egyeztetőm Gécziné Galla Krisztina lett. Az ismerkedés után két órás csoportmunka következett, majd elköszöntünk egymástól.

   Azóta már nagyon sok programon vehettem részt a program keretében. Élménybeszámolóm a www.templetomdori.blogspot.sk honlapon található meg.

   Szerencsére egész családom támogat, és nagy erőfeszítéssel juttatnak Budapestre és környékére. A programbam nem csalódtam. A rengeteg tanulás mellett új barátokat szereztem. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült bekerülni a programba. Remélhetőleg nem ez volt az első és utolsó tehetségsegítő program, amelyben részt vehettem.

   Akit a program részletesebben is érdekel, az látogasson el a www.templetonprogram.hu oldalra. A program a Templeton World Charity Foundation, Inc finanszírozásával valósul meg.

Bukovsky Dorottya

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)