Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Kürti ízek nemzetközi fesztiválja, Hidaskürt

Kürti ízek nemzetközi fesztiválja, Hidaskürt

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Kürti ízek nemzetközi fesztiválja, Hidaskürt
Kürti ízek nemzetközi fesztiválja, Hidaskürt 2016. november 25. péntek, 09:10
Kürti ízek nemzetközi fesztiválja, Hidaskürt

   Hidaskürtön sok éves hagyománya van az őszi „disznótoros ünnepségnek“, amelyet éveken át a helyi Csemadok helyi alapszervezete szervezett.

   2016 elején a község polgármestere, Rózsár Tibor megszólította a helyi önkormányzati testület tagjait, köztük Szabó Dénest, a Csemadok helyi szervezetének elnökét azzal az ötlettel, hogy e szép hagyományt bővítsék ki egy nagyobb szabású, közös rendezvénnyé. Nagyon sok ügyes, sikeres kis- és nagy vállalkozó van Hidaskürtön, nagyon jó termékek készülnek a faluban, és hogy a történet kerek legyen, testvérközségeinkben - Kürtön, Csallóközkürtön, valamint a magyarországi Hejőkürtön, Tiszakürtön és Erdőkürtön is.   

   Az ötletből október 15–én valóság lett. Minden testvérközség elfogadta a meghívást, már kora reggeltől készültek a finomságok. Disznótoros, lucskoskáposzta, juhtúrós puliszka, babgulyás, kőtés, halászlé, vadínyencség, friss péktermék, mangalica kóstoló, házi sütemények, kitűnő borok és még sok minden más, ami szemszájnak ingere.  A jó hangulatot a nyíregyházi Kelet Brass Band szolgáltatta. Bemutatkoztak a helyi óvoda és alapiskola növendékei, a hidaskürti női énekkar és a Hegyi Tesók. Az érdeklődők élményvonattal járhatták körbe a falut, betekinthettek az önkéntes tűzoltók munkájába, és megtekinthették a legújabb kerékpár és gépkocsi kínálatot is egy bemutató keretén belül.

   A program ünnepi része volt a testvérközségi kapcsolatok felvételéről szóló alapító okirat aláírása Hidaskürt és Ojdula (Ozsdola) székely község között, amelyet Ojdula község képviselőinek jelenlétében Brănduş-Dendyuk Szilveszter polgármester látott el aláírásával.   

   A rendezvényt az időjárás is kegyeibe fogadta, hiszen kitűnő, napsütéses idő volt az egész nap folyamán. A szórakozás, tánc és jókedv még éjféltájban sem akart szűnni. A helyi önkormányzat, a Csemadok helyi alapszervezete és a helyi vállalkozók, önkéntesek, egyének és csoportok megelégedéssel nyugtázhatják, hogy  az összefogásnak és a munkának az eredménye egy felejthetetlen nap lett. A nagy érdeklődésre való tekintettel már a jövő évi rendezvényen gondolkodnak a szervezők. A sikerhez nagyban hozzájárultak a támogatók, akiknek ez úton is köszönetet mondunk.      

-rt-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)