Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Köszönjük

Köszönjük

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Köszönjük
Köszönjük 2016. március 01. kedd, 14:13
Köszönjük

Tisztelt hölgyeim és uraim, tisztelt ünneplő közönség!

   Csodálatos érzés itt állni a Magyar Kultúra Napján, a színpadon, olyan emberek előtt, akik értékelni tudják azt a munkát, amelyet Csemadok vonalon az évek folyamán elvégeztünk.

   Csodálatos érzés volt átvenni a kitüntetéseket, amellyel talán éppen az elvégzett munkát értékelték. Meggyőződésem, hogy rajtunk kívül, akik ma az egyes díjakat átvehettük, még sok-sok Csemadok tag érdemelte volna meg.

   A legcsodálatosabb érzés azonban az a tudat, hogy ezek a kitüntetések nem csak minket illetnek meg, hanem mindazokat, akik az évek folyamán segítették munkánkat, akik ott voltak, amikor egy – egy ötletet meg kellett valósítani, zenéltek, táncoltak, színdarabot játszottak, vagy a háttérben hangyaszorgalommal végezték a láthatatlan segítők mindennapi munkáját.

   Tisztelt hölgyeim és uraim, mi felvidéki magyarok sosem féltünk megfogni a munka végét, elménknek köszönhetően sok-sok új ötlet született, amelyeket lelkesen, ifjúi szívvel valósítottunk meg.

   Ma a magyar kultúrát ünnepeljük, de a kultúra nemcsak hagyomány, nemcsak dal, vers és tánc, kiejtett szó, hanem elsősorban közösség. Nyelvében, zenéjében, táncában, művészetében összetartozó, értékteremtő és értékmegőrző közösség.

   Hiszem, és remélem mindannyian úgy hisszük, hogy minden nehézség, baj és válság ellenére is létezik összetartozás és lehet együttműködés is. Ha mindenki jó szívvel megteszi azt, amit saját erejéből megtehet, akkor a közösség megmarad, nem vész el.

   Mi ezt szeretnénk, ezt kívánjuk!

   Ezekkel a gondolatokkal szeretném valamennyi kitüntetett nevében megköszönni mindazoknak, akik bennünket a kitüntetésekre felterjesztettek, az országos elnökségnek, hogy érdemesnek tartottak bennünket arra, hogy a megtisztelő kitüntetéseket átvehessük. Ezek a díjak további munkára köteleznek bennünket.

   A Csemadok életműdíjasainak Isten áldásával jó egészséget kívánok, azt, hogy még sokáig köztünk lehessenek, tapasztalataikkal segítség munkánkat.

   A többieknek pedig az egészség mellett, kitartást és további lelkesedést kívánok.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

A kitüntettek nevében,
Száraz Erzsébet

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)