Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Kórustalálkozón a feketenyéki Szivárvány éneklőcsoport

Kórustalálkozón a feketenyéki Szivárvány éneklőcsoport

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Kórustalálkozón a feketenyéki Szivárvány éneklőcsoport
Kórustalálkozón a feketenyéki Szivárvány éneklőcsoport 2017. január 03. kedd, 13:46
Kórustalálkozón a feketenyéki Szivárvány éneklőcsoport

   A Feketenyéki Csemadok Alapszervezete mellett működő Szivárvány éneklőcsoport 2016. október 15-én a Nagyszombati Főegyházmegye II. Katolikus Egyházzenei Kórustalálkozóján vett részt, amelynek megrendezésére a diószegi Nagyboldogasszony - plébániatemplomban került sor. A kórustalálkozó szentmisével kezdődött, melynek főcelebránsa Ft. Kiss Róbert kanonok, püspöki helynök volt. Közreműködött Józsa Attila galántai esperes plébános, valamint Pati Ferenc Károly, Nagy Péter, Sálka László és Gyurcsó Václav főtisztelendők.

   A szentmisét követően Szabó Antal, Diószeg város polgármestere köszöntötte a megjelent kórusokat és a közönséget. Ezután a kórusok mutatkoztak be. A tíz kórus közül a feketenyéki Szivárvány éneklőcsoport harmadikként lépett fel. Felemelő érzés volt a sok, nagy múlttal rendelkező kórus között szerepelni. Minden előadásban megmutatkozott az éneklés szeretete, szívből jövő ének szárnyalt a gyönyörű templomfalak között.

   Éneklőcsoportunk első alkalommal vett részt a kórustalálkozón. Csoportunk 12 tagból áll, Énekes Rozália vezetésével dolgozik, ő egyházközségünk kántora is. A koncert során egymás után csendültek fel a szebbnél szebb énekek, kórusművek. A rendezvény befejeztével Katona Tibor, a Győri Bazilika karnagya köszönte meg a kórusok színvonalas fellépését. Az okleveleket és emléklapokat Ft. Kiss Róbert kanonok, püspöki helynök adta át a kórusvezetőknek, aki Orosch János nagyszombati érsek üdvözletét is tolmácsolta, s végül megáldotta a jelenlévőket.

   Az esemény zárásaként Szabó Antal, a város polgármestere látta vendégül a fellépő kórusokat és a vendégeket.

   A meghívást és a részvételt ezúton is köszönjük! Isten fizesse meg!

Csadi Terézia

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)