Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Könyvbemutató és sörkóstoló est

Könyvbemutató és sörkóstoló est

2024. április 20., szombat | Ma: Konrád, Tivadar (HU), Marcel (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Könyvbemutató és sörkóstoló est
Könyvbemutató és sörkóstoló est 2016. november 25. péntek, 09:09
Könyvbemutató és sörkóstoló est

   Sörkóstoló esteket általában nem szokás könyvbemutatóval párosítani - legalábbis Deákin erre még nem volt példa-, viszont ha olyan könyvről van szó, mely a sörfőzésről szól, akkor ez a kombináció nem is olyan meglepő.

   Október 22-én a művelődési központ konferencia terme szombat este 7-re megtelt, és megtartottuk az első deáki „sörkonferenciát”. Vendégünk a peredi származású fiatal író, Mucha Attila volt, akivel nemrég megjelent könyvéről beszélgettünk. A #konyha  #sör #főzés /Így főzök sört a konyhában/ c. kötet az Atheneum kiadónál látott napvilágot, melyben a technikai útmutatások mellett különféle sörreceptek , sörkorcsolya-receptek, sőt még sörjátékok  is szerepelnek. Ahogy a könyvében, úgy a beszélgetés során is a sörfőzés alapjairól volt szó, beszámolt saját sörfőző élményeiről és tapasztalatairól. Beszélgetés közben közösen megkóstoltunk 3 fajta kézműves sört, melyet vendégük gondos szakértelemmel konferált be. A könyvbemutató után megnyílt az Együtt Deákiért sörszalon, ahol 18 fajta kizárólag kézműves sör szerepelt az itallapon, elkezdődött a szabad sörkóstolás, sörvásárlás. A közönség kedve szerint válogathatott a jobbnál jobb európai sörkülönlegességekből.

   Szervezetünk célja az volt, hogy elkalauzoljuk a résztvevőket a kézműves sörök világába, és hogy bebizonyítsuk, a nagyüzemi sörökön kívül is érdemes kóstolgatni, hiszen ezek a sörkülönlegességek minőségi alapanyagokból készülnek, a receptek pedig szakértelemmel, kísérletezéssel és odaadással születnek. A kézműves söröknek ráadásul forradalma van, bárki bátran belevághat az otthoni sörfőzésbe!

   Mucha Attilának köszönjük, hogy elfogadta a meghívásunkat, a résztvevőknek pedig köszönjük, hogy megtiszteltek jelenlétükkel.

-ke-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)