Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Kiestek, felkerültek…

Kiestek, felkerültek…

2024. május 04., szombat | Ma: Mónika (HU), Florián (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > Kiestek, felkerültek…
Kiestek, felkerültek… 2013. október 06. vasárnap, 14:04
Kiestek, felkerültek…

   A mátyusföldi labdarúgó bajnokságok zárószakasza ismét bővelkedett meglepetésekben. A legmeglepőbb, hogy Diószeg együttese a Galántai járási bajnokság I. osztályába tér vissza. Ami fociberkekben nagy meglepetést okozott. Mivel Diószeg a tavaszi szezon befejeztével nem végzett kieső helyen, sőt a 11. helyet foglalta el a IV. liga délkeleti csoportjában. A bennfentesek és a sportkedvelők véleménye szerint, a csapat visszaesését anyagi gondok okozták. Ez az eset sajnos nem az első környékünkön, legutóbb például a vízkeletiek kényszerültek az alacsonyabb osztályba visszatérni.

   A Šintava és Vinohrady is az I. osztályban folytatja, az utóbbi kieső helyen végzett ezért kiesésük az V. liga nyugati csoportjából nem volt meglepő. Šintava együttese a tizenharmadik helyet foglalta el a tabellán, ők viszont anyagi, illetve támogatási okokra hivatkozva léptek ki az ötödik ligából. A Galántai járási bajnokság I. osztályban Pusté Sady végzett az utolsó helyen, így ők a II. osztályban folytatják.

   Ennyit a bajnokságok veszteseiről, lássuk a nyerteseket. Pár év kihagyás után ismét visszatér a járási bajnokság elitjébe a Pusztafödémesi Futball Klub, amely úgy jutott fel, hogy a bajnokság során egyetlen egyszer szenvedett vereséget, ez pedig nagyon szép teljesítmény, a magasabb osztályban is jó szereplést ígér. Megérdemelten, az első helyről sikerült az V. ligába felkerülniük a Šoporňaiaknak. A nagyfödémesi együttes az ötödik helyről jutottak feljebb, miután az alsószeliek, a hidaskürti és a tallósi sportklubok visszautasították az V. ligás szereplést.

   A szezonnyitó fordulók is tartogatnak számunkra izgalmas mérkőzéseket. A bajnokság az egyik legnagyobb környékbeli rangadóval kezdődik. Alsószeli és Felsőszeli csapatainak összecsapására augusztus 5-én, 17:00 órai kezdettel kerül sor.

Sok-sok izgalmas mérkőzést kívánok minden kedves olvasónak és játékosnak egyaránt!

(vv)      

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)