Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Kiemelkedően jó eredmények Alsószeliben

Kiemelkedően jó eredmények Alsószeliben

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > Kiemelkedően jó eredmények Alsószeliben
Kiemelkedően jó eredmények Alsószeliben 2017. február 06. hétfő, 15:24
Kiemelkedően jó eredmények Alsószeliben

   Őszintén örülök, hogy a 2016-os évet a testnevelési egylet szempontjából kiemelkedőnek és kifejezetten eredményesnek értékelhetem. Ez állításomat három ténnyel is alátámaszthatom.

   Felnőtt futballcsapatunk a kétéves V. liga DÉL bajnokságban való szereplés után tovább menetelt – a bajnokságban szinte azonnal esélyesek lettünk az első hely megszerzésére. A csapat megfelelt a kihívásnak: megnyerte a bajnokságot, és ősszel – a történelemben először – a IV. ligában folytathattuk tovább a munkát.

   A IV. ligában olyan csapatokkal mérkőzhettünk, kint Nyitra, Léva, Párkány... Mind olyan települések, amelyek néhány évvel ezelőtt még azt sem tudták, hol van Alsószeli a térképen. A verseny itt már sokkal keményebb, de a fiúk bizonyították, joggal szerepelünk ott és pontszerzőként tudunk jelen lenni. Ez a mi „arany generációnk“, amely idestova egy évtizede sikert sikerre halmoz.

   Egy év edzés után a legfiatalabb csapatunkat is nevezni tudtuk a bajnokságban. Az U13-as (ifik) a Nyitrai Területi Labdarúgó-szövetség, az U11-es (diákcsapat) a Galántai Területi Labdarúgó-szövetség által szervezett versenyben szerepel. Ezt tartom a legnagyobb dolognak klubunk szempontjából. Nagy köszönet jár érte a Prísztavok Marián és Takács Béla edzőpáros mellett szerveződő társaságnak, akik munkája révén az elképzelések megvalósulhattak, és akik a játékosok új generációját nevelik. Ahhoz, hogy mindez jól működjön, szükség van a sport mellett elkötelezett szülőkre is, akik megértették, hogy a sport és az összetartás elősegíti gyermekeik fejlődését. Itt elsőrendű szempont nem mindenáron a győzelem, hanem az, hogy a gyerekek élvezzék, amit csinálnak, szeressék a mozgást és kialakuljon az egészséges csapatszellem. Ők jelentik a jövőt!

   Értékelésemből nem maradhat ki ifjúsági csapatunk sem, akik a 2015/2016-os tavaszi versenyben kétfrontos harcot vívtak. Az V. liga DÉL csapatmeccsein kívül a járási bajnokságban is szerepeltek „B csapatként”. Bár községünk nevét viselik, de valójában Alsószeli és Felsőszeli közös csapatáról van szó. A játékosok szombaton és vasárnap is pályára léptek. Ez megterhelő volt mind a játékosok részéről, mind pedig logisztikai és személyi állomány tekintetében. Itt szeretném megköszönni a Felsőszeli Testnevelési Egyesületnek és Felsőszeli községnek a segítőkészséget és együttműködést. Sikerült új alapokra helyezni a két klub és község viszonyát, amelyről eddig kevés szó esett. Két nagy ellenfél képes volt összefogni egy jó ügy érdekében! Az együttműködés 2016 őszén is folytatódott. A 2016/2017-es versenyidényben egy közös Alsószeli & Felsőszeli csapatot neveztünk. Az említett csapat a legmagasabb célt tűzte ki maga elé – a IV.ligába való továbbjutást.

Fotók: Szabados László

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)