Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Kassai volt iparisták nyári találkozója

Kassai volt iparisták nyári találkozója

2024. május 17., péntek | Ma: Paszkál (HU), Gizela (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Kassai volt iparisták nyári találkozója
Kassai volt iparisták nyári találkozója 2016. szeptember 14. szerda, 12:26
Kassai volt iparisták nyári találkozója

   A Kassai Magyar Iparista Klub párkányi klubja 2016. július 30-án második alkalommal szervezte meg a 8 működő klub találkozóját Párkánynánán.

   Tavaly még csak 4működő klub volt jelen. Az idei találkozón több mint 80 iparista jelent meg, a legidősebb 1954-ben érettségizett. A párkányi klub elnöke Farkas Antal üdvözölte a megjelent iparistákat. Megköszönte a nánai polgármesternek /szintén iparista/, hogy díjmentesen biztosította a kultúrház nagytermét. Üdvözölte az egyes klubok vezetőit: Soltész Zsolt Kassa/II.-ifi, Balogh Silveszter Tornalja, Bán Zoltán Rimaszombat, Nógel Zoltán Dunaszerdahely, Zilizi Tihamér Pozsonypüspöki, Soltó György Vágsellye, valamint a Felvidék más településeiről érkezett iparistákat. Felolvasták Budai Ernő Kassa/I. és Albert Sándor levelét, akik üdvözölték a megjelenteket.

   Farkas Antal kérte az iparistákat, hogy küldjék el a régi sztorikat, az arany beköpéseket, az iskolai és diákotthoni emlékezetes történéseket, amelyek 2. könyvében jelennének meg Az ipari, több mint egy iskola címmel. Az egyes klubvezetők beszámoltak szervezeteik tevékenységéről. A kassai ifik számos rendezvényt szerveztek.  A rimaszombatiak ez év májusában alakultak és mint Polgári Társulás vannak bejegyezve, amit ajánlott a többi klubnak is. A Kassa l-es klub szintén így működik, ők már tavaly a saját himnuszukkal foglalkoztak. Akik a belügyminisztériumban bejegyeztették magukat, azok pályázhatnak tevékenységük költségeire. A klubok rendszeresen, havonta találkoznak, a vágsellyei minden hónap utolsó szerdáján 16:00 órai kezdéssel, a Feketeházi János Magyar Házban, a Murgas utca 9 alatt.

   Ez volt a második iparista találkozó, amely nagyon jó hangulatban kezdődött és folytatódott éjfélig. Farkas Antal megemlítette, hogy jövőre ismét meg szeretnék szervezni az iparisták nyári találkozóját. A Kassa /II.-ifi csoport ünnepélyesen átadta a klubzászlót a párkányi klubnak. Tavaly a Kassa/ I. klub bemutatta logóját és beszámoltak arról is, hogy már saját himnuszuk elkészítésén is dolgoznak.

   A találkozót nagyon sikeresnek tartom, amit hiányolok, az a fiatalabb iparisták jelenléte. A korábban érettségizők jobban összetartanak, ez így van Vágsellyén is, ahol már negyedik éve találkozgatunk. A legfiatalabb résztvevő 1971-ben, illetve 1968-ban érettségizett.

   Az iparista találkozó jó hangulatához hozzájárult a hazai szilva és barack pálinka is. A finom gulyás után pedig a fehér és vörösbor. A főszakács Szabó Laci volt, de segítőinek is köszönjük a megvendégelést.

   A találkozóról sok felvétel készült, amelyek a facebookon megtekinthetők. /MTKI.sk/ A viszont látás reményében búcsúztunk. Jövőre ugyanitt. Hajrá volt iparisták!

Soltó György

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)