Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Karácsonyi koncert, Nagymácséd

Karácsonyi koncert, Nagymácséd

2024. május 05., vasárnap | Ma: Györgyi (HU), Lesana/Lesia (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Karácsonyi koncert, Nagymácséd
Karácsonyi koncert, Nagymácséd 2014. február 19. szerda, 11:19
Karácsonyi koncert, Nagymácséd

   A hagyományok ápolása mindig fontos helyet tölt be a nagymácsédi Kéknefelejcs női kar tevékenységében. Így volt ez 2013-ban is, amikor az adventi ünnepkör kezdetén elmentek vendégszereplésre Felsőszelibe, majd december 28-án, mintegy befejezésképpen, Nagymácsédon is megszervezték a hagyományos kórustalálkozót. A meghívottak között volt a felsőszeli Rozmaring vegyes éneklőcsoport, a peredi Nyugdíjas Klub női kara és a kosúti Gyöngykaláris vegyes éneklőcsoport.

   Dobri László plébános üdvözlő szavai után a felsőszeliek mutatkoztak be. A műsorban a karácsonyi énekek mellett Šrámek Erzsébet saját költeményeiből olvasott fel néhányat. A perediek verssel és helyi gyűjtésű dalokkal köszöntötték a hallgatóságot. A kosútiak is nagyon szép összeállítással mutatkoztak be. Végül a helyiek Kéknefelejcs női kara szerepelt nagy sikerrel. Karnagyuk Gál Michaela mindent elkövet, hogy a változatos műsor mellett a szólamok összhatása is meglegyen. Befejezésül Gál Michaela orgonakíséretével közösen elénekelték a "Csendes éj" egyik közismert változatát.

   A kórustalálkozó után szeretetvendégségre hívták meg a szervezők a résztvevőket. A jó hangulatú összejövetel bizonyította, hogy a közös éneklésnek minden időszakban megvan a maga varázsa, legyen az nyári avagy téli ünnep. Bízunk benne, hogy az előttünk álló új esztendő is nyújt majd elegendő lehetőséget egymás jobb megismerésére és további tapasztalatok gyűjtésére. Egyúttal köszönet minden támogatónak, aki hozzájárult anyagi és egyéb segítséggel a rendezvény megvalósításához.

Mészáros Magdolna

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)