Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Jurík Barbara – Feketenyék

Jurík Barbara – Feketenyék

2024. május 03., péntek | Ma: Tímea (HU), Galina (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > Jurík Barbara – Feketenyék
Jurík Barbara – Feketenyék 2014. december 10. szerda, 10:56
Jurík Barbara – Feketenyék

   A szlovák női futballbajnokság legmagasabb osztályában szereplő Slovan Bratislava együttesének egyik legtehetségesebb játékosa, a 18 esztendős Jurík Barbara Feketenyékről. Őt kérdeztük eddigi sportpályafutásáról.

Honnan a futball iránti szeretet, a tehetség, hogyan lehet egy mátyusföldi kis faluból származó lányból fiatal kora ellenére elsőligás focista?
  
A futball iránti szeretetem nagyon régi, mondhatnám pici gyerekkorom óta a labda volt a „játékom”. Hat-hét éves koromban már naponta rúgtam a „bort”, nagyapám udvarán.  Később, 10 éves koromban hallottam arról, hogy Vágsellyén létezik ifjúsági női futballcsapat. Mivel mindenem a foci volt, érdeklődtem, s így kerültem a vágsellyei csapatba. Hat évig l játszottam az együttesben, majd jött a sorsdöntő fordulat: beválogattak a szlovákiai U-19-es női válogatott keretébe. 2012 márciusában az U-19-es csapattal Oroszország egy gyönyörű u városába, Szocsiba utaztunk, egy nemzetközi tornára, ahol 12 ország válogatottja vett részt.  Az akkori válogatott edzőnője a Slovan Bratislava női csapatának edzőjeként is tevékenykedett. Valószínű, a Szocsi szereplésem alatt figyelt fel rám, mert hazaérkezésünk után kaptam a felkérést, hogy szivesen látna a csapatjában. Ezt nem tudtam elutasítani, arra gondoltam, hogy a fővárosi női csapat mégiscsak nagyobb lehetőségeket kínál számomra. Úgy döntöttem, hogy az őszi idényt már a Slovan Bratislava csapatában kezdem, ahol a mai napig játszom.

Hogy érzed magad a nagyvárosban? Hogyan viszonyulnak hozzád csapattársaid, a klub vezetése és hogyan a közönség? Vannak-e magyarok a csapatban, mi a bajnokság állása?
 
Szeretem Pozsonyt, sokkal több lehetőséget kínál számomra a sportolásban. Életem részévé váltak a napi edzések, amit odakerülésemkor az iskola mellett sok esetben nehéz volt megoldanom. Viszont mivel imádom a focit, sikerült összhangba hoznom az iskolát és az edzéseket.
   Csapattársaim már az első találkozás alkalmával befogadtak. Új barátokra találtam, akikkel azóta is egymást erősítve dolgozunk, hogy minél jobb eredményeket érjünk el. Köszönöm az edzőmnek és a klub vezetőségének, hogy sikerült helytállnom, mivel ők azok, akik a kezdeti nehézségek ellenére is folyamatosan mellettem álltak. Az akkor kialakult bizalom engem erősebbé, magabiztosabbá tett.
   Csapatunkban rajtam kívül még két magyar lány játszik, jól kijövök velük is.
   Az őszi idényben jelenleg a 2. helyet foglaljuk el a tabellán, de a téli szünet előtt még három bajnoki mérkőzés vár ránk.  Bízom benne, hogy a lehető legjobb eredményt sikerül elérnünk.

Milyen elképzeléseid vannak a jövőt illetően? Tartod-e a kapcsolatot a helyi, feketenyéki barátaiddal?
  
Ami a jövőt illeti, mindenképp szeretnék továbbra is a futballal foglalkozni. Az idei év kicsit megterhelő lesz számomra, mivel végzős diák vagyok a pozsonyi sportgimnáziumban. Feltett szándékom kamatoztatni a sport terén szerzett tudásomat, ezért tanulmányaimat a pozsonyi Komenský Egyetem Testnevelési Karán szeretném folytatni.
  
A leírtakból következtetni lehet, hogy az otthoni barátaimra kevés időm marad. Ennek ellenére mindig szívesen találkozom velük. Az a kevés idő, amit velük töltök, nagyon sokat jelent számomra.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)