Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Júliusi receptek (2016)

Júliusi receptek (2016)

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Receptek Vissza
Címlap > Receptek > Júliusi receptek (2016)
Júliusi receptek (2016) 2016. július 25. hétfő, 13:56
Júliusi receptek (2016)

Cseresznyés - meggyes gyümölcsleves

Hozzávalók: 20 dkg meggy, 20 dkg cseresznye, 1 liter víz, 5 darab szegfűszeg, 1 darab fahéj, 0,5 l tej, 3 dkg simaliszt, kristálycukorízlés szerint, csipetnyi só

Elkészítés: A cseresznyét és a meggyet kimagozzuk. Kétharmadát szétmixeljük. Nagyobb edényben a vizet a szegfűszeggel, fahéjjal, cukorral és a csipetnyi sóval felfőzzük. A forrásban levő lébe beletesszük a szétmixelt pépet és a megmaradt kimagozott gyümölcsöt. Forrásig főzzük. A hideg tejben elkeverjük a lisztet és óvatosan beleöntjük a levesbe. Rövid ideig főzzük. Hidegen fogyasztjuk.

Gombás rakott csirke

Hozzávalók és elkészítés: 2 csirkemellet 2 drb csirkecombot feldarabolunk. Sóval, borssal bedörzsöljük, lisztben megforgatjuk, bő olajban megsütjük. 20 dkg gombát megtisztítunk, felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, majd 2 evőkanál olajon megpároljuk, ezután 2 dcl tejföllel összekeverjük. 50 dkg burgonyát héjában megfőzünk, megtisztítjuk és karikára vágjuk. 4 tojást is megfőzünk, megtisztítjuk és karikára vágjuk. A tűzálló tálat vastagon kikenjük vajjal, a burgonya felét az edény aljára terítjük és megsózzuk. A karikára vágott főtt tojást a burgonyára tesszük, ezt megsózzuk. Kevés olvasztott vajjal megöntözzük. Ezután ráterítjük a burgonya másik felét, amire a megsült hússzeleteket rakjuk egymás mellé. A húst beborítjuk tejfölös gombával. Forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje kissé meg nem pirul. Sok salátával kínáljuk.

Vitaminturmix

Hozzávalók: 2 alma, 3 közepes nagyságú sárgarépa, fél citrom kifacsart leve, 1 teáskanál cukor vagy méz

Elkészítés: A sárgarépát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, a megtisztított almát összeaprítjuk, majd turmixoljuk. Mézzel vagy cukorral ízesítjük, csavarunk bele egy kis citromlevet, összekeverjük. Ha túl sűrű, barack- vagy narancslével hígíthatjuk. Díszítésként bébi répákat koktélpálcikára szúrunk, és ezt tesszük a behűtött pohár tetejére. Citromfűvel is díszíthetjük. Frissen fogyasztjuk. Kitűnő szomjoltó a nyári melegben.

Galambos Zsuzsanna receptjei, Hidaskürt

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)