Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Júliusi receptek (2015)

Júliusi receptek (2015)

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Receptek Vissza
Címlap > Receptek > Júliusi receptek (2015)
Júliusi receptek (2015) 2015. július 21. kedd, 13:54
Júliusi receptek (2015)

Gulyásleves

Hozzávalók és elkészítés: 20 dkg finomra vágott vöröshagymát olajon megpirítunk, fűszerpaprikával megszórjuk, felengedjük vízzel, hozzáadunk 50 dkg kockára vágott marhalábszárat, 2 gerezd fokhagymával, kevés köménymaggal, sóval ízesítjük. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadunk 25 dkg tisztított, kockára vágott burgonyát. A krumplinak és a húsnak egyszerre kell megpuhulnia. Ha a levét időközben elforrná, vízzel pótoljuk.

Brokkoli virslivel

Hozzávalók és elkészítés: 60 dkg brokkolit kevés vízben puhára párolunk. Hozzákeverünk 2 pár karikára vágott virslit. Pár percig még ezzel is pároljuk. Egy tűzálló edényt margarinnal kikenünk és beletesszük a virslis brokkolit. 2 dl tejfölt, 2 jól felvert tojást, 5 dkg reszelt sajtot, apróra vágott zöldpetrezselymet és kaprot összekeverünk, és a brokkolira öntjük. Jó meleg sütőben jól átsütjük.

Meggyes lepény

Hozzávalók: 50 dkg féldercés liszt, 20 dkg cukor, 12 dkg Palmarin, sütőpor, l tojás, csipetnyi só, reszelt citromhéj. Töltelék: 1 kg meggy, 15 dkg cukor, prézli/morzsa/

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Ha kell kevés tejet tehetünk bele. A tészta egyharmadát rácsnak félretesszük, a többit sütőpapírral bélelt vagy zsírozott tepsibe rakjuk. Rászórjuk a morzsát, a megmosott, kimagozott, kinyomott meggyet és megcukrozzuk. A tetejét berácsozzuk és tojássárgájával megkenjük és megsütjük.

Banános kivis koktél

Hozzávalók: 1 pohárra /250 ml/3 kivi, 1 banán, 2 teáskanál citromlé, l leveses kanál méz, jól hűtött ásván víz, 2 szelet kivi a díszítéshez.

Elkészítés: A kivit és a banánt kis szeletekre vágjuk és a citromlével és a mézzel mixerbe tesszük és kikeverjük. Pohárba tesszük és felöntjük hűtött ásványvízzel. 2 karika kivivel díszítjük a pohár szélét.

Galambos Zsuzsanna, Hidaskürt

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)