Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Jubilánstalálkozó Vezekényen

Jubilánstalálkozó Vezekényen

2024. április 23., kedd | Ma: Béla (HU), Vojtech (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Jubilánstalálkozó Vezekényen
Jubilánstalálkozó Vezekényen 2015. október 20. kedd, 13:52
Jubilánstalálkozó Vezekényen

   Idén szeptember 12-én újra megvalósult Vezekényen a jubilánsok hagyományos találkozója, amely több mint 20 éve rendszeresen megrendezésre kerül. A jubiláns találkozó gondolata 1980-ban született meg Gurabi János, felesége Julianna és Forró Ferenc ftleteként, amelyet felkarolt és támogatott a vezekényi önkormányzat is.

   A találkozó lényege a Vezekényen született. Vezekényen élő és a Vezekényről kitelepített kerek évfordulójukat ünneplő (50,60,70) személyek köszöntése. A szervezésbe később Horváth Nándor és felesége Margit, valamint Svitek Gizella a helyi iskola akkori igazgatónője is bekapcsolódtak.

   A szervezést 2009-ben átvette Svitek Júlia és Kubovics Etelka, akit a Csemadok helyi vezetősége segített a munkájában, ekkortól a nagy érdeklődésre való tekintettel a 80 és 90 éves jubilánsok is köszöntve lettek.

   A rendezvény az évek folyamán olyan népszerű lett, hogy minden évben egyre több és több jubiláns vett részt rajta.  Az idei esztendőben a találkozó kinőtte a Vezekényi kultúrházat,  a 170 ünneplő számára a kultúrház udvarára is szükség volt. Ez a nagyszámú részvétel annak is köszönhető, hogy az utóbbi években a Vezekényről Magyarországra kitelepített családok összes még élő tagját meghívják a szervezők. Az idei jubiláns találkozó talán legemlékezetesebb pillanatai is hozzájuk kötődnek, mert például Gáspár János szülőföldről írt verse és éneke, vagy a Varga testvérek szülőfalujuk vezetőinek köszöntése szívbe markoló hatást keltett minden résztvevőben.

   A hangulat újra remek volt, köszönhetően Szabados Bélának és Mezei Zsoltnak.

   Reméljük, hogy ez a hagyomány még sok éven át folytatódhat és még sok emlékezetes jubiláns találkozót ünnepelhetünk még Vezekényen.

A Csemadok Vezekényi Alapszervezetének vezetősége

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)