Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Jó utakat, színvonalas egészségügyi ellátást!

Jó utakat, színvonalas egészségügyi ellátást!

2024. május 17., péntek | Ma: Paszkál (HU), Gizela (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Jó utakat, színvonalas egészségügyi ellátást!
Jó utakat, színvonalas egészségügyi ellátást! 2014. június 30. hétfő, 12:38
Jó utakat, színvonalas egészségügyi ellátást!

   Borsányi Gyula, Pered község polgármestere, Nyitra-megyei képviselő, a megyei testület pénzügyi bizottságának és az MKP megyei képviselői frakciójának a tagja.

   Negyedik ülését tartotta 2014. május 20-án Nyitra megye képviselőtestülete. A napirendi pontok között több nagyon fontos kérdés is szerepelt.

   Ezek közül számunkra a legfontosabb a vágsellyei kórház ügye. A megyei tulajdonban lévő épületegyüttes állagáról, további sorsáról, az egészségügyi ellátás biztosításáról a megyének kötelessége gondoskodni. Számunkra elsődleges kérdés és feladat a kórház működésének újraindítása, még akkor is, ha csak bizonyos részlegek kezdik el munkájukat. Jelenleg egy pozsonyi céggel folynak tárgyalások, amely elsősorban elfekvőrészleget, ún. hospicot szeretne létrehozni az épületben. Erről azonban csak a következő ülésen tárgyalunk részletesen.

   Némi előrelépés történt az Ipoly-hidak ügyében. A megye, kérdéssel fordul az illetékes kormányhivatalhoz, hogy visszetérhet-e a korábban javasolt két Ipoly-híd megépítéséhez, amely az érintett régió érdekeit szolgálná, vagy az az egyetlen Ipoly-híd megépítésére számíthat, amely az idén márciusban aláírt kormányközi együttműködési megállapodásba került, amely viszont nem szolgálná a régió érdekeit. Mi, az MKP megyei képviselői és néhány független képviselőtársunk is elvi fontosságúnak tartjuk minden a megye déli részét érintő fejlesztés elindítását, megvalósítását.

   A plénum mellett dolgozó szakbizottságokban is tartalmas előkészítő munka folyik. Az egészségügyi és a vagyonjogi szakbizottság elnöke a mi frakciónkból került ki Hugyivár Imre és Gyarmati Tihamér személyében. Nagyon fontos, hogy ezekben a bizottságokban a mi vidékünk érdekei is előtérbe kerüljenek.

   Az ülésen a megye hatáskörébe tartozó középiskolák iskolatanácsaiba delegáltunk tagokat. A plénum elfogadta a tavalyi zárszámadást, az évi tevékenységről szóló jelentést, döntött több bérleti szerződés ügyében, és jóváhagyta a kultúrára és műemlékvédelemre benyújtott pályázatokról szóló javaslatot is.

   Reméljük, a jövőben a testület többségét alkotó kormánypárti képviselőket sikerül meggyőznünk arról, hogy egyenrangú állampolgárokként, adózókként, a mi vidékünk lakosai is jogosultak a jó minőségű utakra és méltó egészségügyi ellátásra. Ehhez a pénzügyek arányos elosztására van szükség. Megyei képviselőink bölcs politizálása, szakmai és taktikai érettsége, együttes fellépése biztató jelek mindannyiunk számára.

-szf-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)