Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Januári receptek (2016)

Januári receptek (2016)

2024. április 23., kedd | Ma: Béla (HU), Vojtech (SK)
Receptek Vissza
Címlap > Receptek > Januári receptek (2016)
Januári receptek (2016) 2016. február 01. hétfő, 14:08
Januári receptek (2016)

Töpörtyűs pogácsa

Hozzávalók és elkészítés:

Tészta: 50 dkg simaliszt, 50 dkg féldercés liszt, 0,5 Hera margarin, 1 kanál zsír, 3-4 evőkanál fehérbor, 3 egész tojás, 1 doboz kék tejföl, élesztő, só, tej. Mindezt tésztává gyúrjuk, kelesztjük.

Krém: 1 Hera margarint 35 dkg darált töpörtyűvel kikeverünk és a megkelt tésztára kenjük.. Háromszor sodorjuk – 10 percenként. Kb. 2 cm vastaggá kisodorjuk, bevagdossuk és tojással megkenjük. 200 fokon 20-25 percig sütjük. Nagyon finom, sokáig puha marad.

Brokkolileves

Hozzávalók és elkészítés: 0,5 liter vízbe beleteszünk 20 dkg rózsáira szedett brokkolit és egy húsleveskockát. Pár perces forralás után a brokkoli puha lesz, nagyon hamar megfő. Fehér borssal ízesítjük. Kb.2 dl tejfölt kevés liszttel csomómentesre elkeverünk és besűrítjük vele a levest. Gyorsan elkészíthető leves.

Egyszerű töltött tojás

Hozzávalók és elkészítés: Személyenként 1 tojást keményre főzünk.  A keményre főtt tojást kettévágjuk és a sárgáját egy tejben áztatott zsemlével áttörjük. Finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal fűszerezzük és egy kis tejföllel, mustárral összekeverjük. Ezzel a keverékkel megtöltjük a tojásokat. Tűzálló tálba téve, tejföllel leöntve sütőben megpirítjuk.

Téli turmix

Hozzávalók: 20-20 dkg narancs, banán, alma és grapefruit, 1 dl méz, 1 citrom, 1,5 l tej.

Elkészítés: A megtisztított narancsot gerezdekre szedjük, a banánt karikára, az almát szeletekre vágjuk. A grapefruitot megtisztítjuk, fehér hártyáját is eltávolítjuk, húsát kisebb darabokra vágjuk. Az összes gyümölcsöt mézzel és a citrom levével pépessé turmixszoljuk. Végül beleöntjük a tejet és simára keverjük. Lehűtve kínáljuk.

Galambos Zsuzsanna, Hidaskürt

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)