Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Januári receptek (2014)

Januári receptek (2014)

2024. május 04., szombat | Ma: Mónika (HU), Florián (SK)
Receptek Vissza
Címlap > Receptek > Januári receptek (2014)
Januári receptek (2014) 2014. február 04. kedd, 14:09
Januári receptek (2014)

Sült sertéscsülök

Hozzávalók:
főtt sertéscsülök, főtt burgonya 4 személyre, tejföl és egy kis tej, fokhagyma, só, bors.

Elkészítés:
  
A főtt burgonyát felkarikázzuk, kiolajozott tűzálló tálba rakjuk, sózzuk, borsozzuk.  A burgonyára rátesszük a megfőtt, kicsontozott sertéscsülköt, mégpedig a bőrével felfelé, melyet kockásra bevagdosunk. Megöntözzük a tejjel és tejföllel, amiben elkevertük a fokhagymát. 185 fokos sütőben kb. 45 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Savanyú, csípős almapaprikával, vagy káposztasalátával tálaljuk.

Gombakrémleves zsemlekockával

Hozzávalók:
1 doboz gomba, kevés liszt, olaj, tejföl, ételízesítő, zsemle

Elkészítés:
  
A lisztből és az olajból rántást készítünk, felengedjük vízzel, majd beletesszük a gombát. Puhára főzzük, majd egy kanál lisztet elkeverünk a tejfölben és hozzáadjuk a leveshez. Ételízesítővel ízesítjük. Pir9itott zsemlekockával tálaljuk.

Fahéjas sült alma

Hozzávalók:
4 drb. alma, 3 evőkanál vaj, egy evőkanál cukor, ½ kiskanál fahéj, két deciliter tejszín, 1 evőkanál porcukor.

Elkészítés:
  
Az almát megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat és vékony szeletekre vágjuk. a formát kivajazzuk és lerakjuk az almaszeleteket egymásra, mint a tetőcserepet. Fahéjas cukorral meghintjük. a tetejére vajdarabkákat teszünk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, hogy a tetejére szórt cukor szépen karamelizálódjon. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Az almát forrón tálaljuk, de nem tesszük rá a tejszínhabot. Ezt külön tálban szervírozzuk.

Galambos Zsuzsanna, Hidaskürt

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)