Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Januári receptek

Januári receptek

2024. május 05., vasárnap | Ma: Györgyi (HU), Lesana/Lesia (SK)
Receptek Vissza
Címlap > Receptek > Januári receptek
Januári receptek 2013. október 08. kedd, 13:08
Januári receptek

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:
30 dkg simaliszt, 1 teáskanál só, 25 dkg margarin (Hera vagy Palmarin), 200 ml savanyú tej (én kék tejföllel készítem – 250 g), 1 tojás, 10 dkg kemény (reszelt) sajt

Elkészítés:
A lisztet, sót és a belemorzsolt margarint összedolgozzuk és a tejföllel finom sima tésztát készítünk. Becsomagoljuk fóliába, és éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Másnap 1/2 cm vastagra sodorjuk, megkenjük a fölvert tojással, megsózzuk. Én őrölt köménnyel szórom meg, de szezámmaggal is finom. Végül ráreszeljük a sajtot és kivágjuk a pogácsákat. Száraz pléhre rakjuk és előmelegített sütőben sütjük. Kb. 180 jön ki belőle. (a tejfölt kicsinyenként rakom bele, nehogy a tészta túlságosan lágy legyen)

Sült krumplis káposzta

Hozzávalók:
0,5 kg savanyú káposzta, 0,5 kg krumpli (10 drb közepes nagyságú), 2 drb nagyobb hagyma, 25-30 dkg kicsit pikánsabb kolbász, 15-20 dkg szalámi, 3-4 darab tojás, 1 doboz (kb. 2 dcl) tejföl, savanyú vagy főzéshez való, őrölt bors, őrölt kömény, só, olaj (a hagyma dinszteléséhez és a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:
A hagymát megmetéljük, olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kolbászt és a szalámit, később a savanyú káposztát (ha a káposzta savanyú, kimossuk) és a fűszert. Egy kis vizet is tehetünk alá a dinszteléshez.

A krumplit megpucoljuk, vékonyra szeleteljük, és a felét a kiolajozott tepsibe (kacsasütőbe) szépen elrakjuk. Erre rárakjuk a dinsztelt káposztát, majd a krumpli másik felét.

A tojásokat a tejföllel és sóval jól kikeverjük és a krumpli tetejére öntjük. (jobb, ha a tejföl nem friss, hanem néhány napos, mert sűrűbb)

Alufólia letakarjuk és forró sütőben készre sütjük.

Hodúr Erzsébet, Hidaskürt

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)