Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Jakubecz Márta: Csendbe rejtett kulcsszavak

Jakubecz Márta: Csendbe rejtett kulcsszavak

2024. május 03., péntek | Ma: Tímea (HU), Galina (SK)
Könyvajánló Vissza
Címlap > Könyvajánló > Jakubecz Márta: Csendbe rejtett kulcsszavak
Jakubecz Márta: Csendbe rejtett kulcsszavak 2013. október 07. hétfő, 14:10
Jakubecz Márta: Csendbe rejtett kulcsszavak

   Sorrendben ez a szerző negyedik megjelent könyve, mely Simon M. Veronika székesfehérvári Munkácsy-díjas festőművész illusztrációival a Median kiadó gondozásában jelent meg 2011-ben a budapesti ünnepi könyvhétre.
   Az író az apostoli levelek egyes soraihoz kapcsolódva fejezi ki a kötetben gondolatait és teszi fel az őt foglalkoztató kérdéseit, melyekkel másokat is továbbgondolásra szeretne motiválni. E „csenden átszűrt” elmélkedései valójában a szeretet, a harmónia „apróra váltásáról” szólnak – s mindennapi megélésükhöz szeretne ösztönzést nyújtani az olvasóinak az év 52 hetére lebontva.
   Az ún. csendbe „rejtett” fogalmak betűrendbe vannak szerkesztve és az elmélkedésekben nagyon sok tűnődére késztető kérdés van. Az újszövetségbeli apostoli levelekre reflektálnak e gondolatok, de csupán töredékesen. Tehát nem az adott apostoli levél részletéről szólnak az elmélkedések, hanem a szerző kulcsszavaihoz lazán kötődnek.
   „Életünk egyik legfontosabb lételeme a csend. A csendben megtalált, majd ismét csendbe rejtett szavak életünk kulcsszavai. Ezekre épül életünk. Minden ember lelkében vannak ilyen kulcsszavak, melyek akár lelkiviláguk zárját nyithatják, de mindenképpen fémjelzik az adott ember értékrendjét. Ezeket csak a csendben lehet megtalálni. Ez alapján azt gondolom, hogy a könyvemben található kulcsszavak és a mögülük kibontakozó gondolatok teljes mértékben az én életem tartozékai és nyilván sokmindent elárulnak rólam: életszemléletemről és nézeteimről.” – vallja a szerző.
   A fejezetek mélyén ott szunnyad az Ige, mely bebocsátást kér életünkbe és formálni szeretne bennünket. Az „Ablak” kulcsszótól jut el a gondolatfűzér a „Zsendülés” kulcsszóig. Miként az Alfa és az Omega, Krisztus mint a Kezdet és a Vég jelen van mindennapjainkban, úgy indulunk el mi is lelki utunkon a kereséstől a felismerésig, majd a felismeréstől a meggyőződésig, végül a meggyőződéstől a követésig.

A kötet elején az Ablak a mindenre való nyitottságot, a lehetőségek sorát és a vágyak felismerését jelképezi, az utolsó fejezetben a Zsendülés a cél megtalálásakor érzett lelkesedést, a megújulást szimbolizálja.

A könyv azoknak ajánlható, akik szeretnek a dolgok, fogalmak mélyére látni, eltűnődni a szavak mögötti valóságon és elgondolkodni életük értelmén.

                                    

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)