Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
II. Húsvétváró Deákin

II. Húsvétváró Deákin

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Ifjúsági csoportok Vissza
Címlap > Ifjúsági csoportok > II. Húsvétváró Deákin
II. Húsvétváró Deákin 2015. május 14. csütörtök, 13:18
II. Húsvétváró Deákin

   A húsvét ma már nem csak az egyik kiemelkedő keresztény ünnep, hanem igazi családi esemény is. Ennek megfelelően az Együtt Deákiért csapata idén ismét megrendezte a Húsvétváró elnevezésű programot kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ez a rendezvény a húsvéti előkészületek hagyományát szeretné megőrizni a községben. 

   Április 4-én a hét szervező kora reggeltől sürgött – forgott a deáki kultúrház termeiben, hogy előkészítse a terepet az érdeklődőknek.  A kézműves asztalok felállítása közben gyorsan elrepült az idő. Tíz órakor már betoppantak az első kézműveskedni vágyók is. Volt itt minden: kifestőzés, tojástartó készítés, viaszos tojásfestés, tojásfestés különféle konyhai segédeszközökkel, és persze a különféle húsvéti dekorációk elkészítése sem maradhatott el. A résztvevők elsajátíthatták a lufihajtogatás művészetét is. Kicsik és nagyok egyaránt kipróbálták az egyes foglalkozásokat, amit láthatóan mindenki nagyon élvezett is. A szervezők egy meglepetést is készítettek a legkisebbeknek, hiszen egy nagy fehér nyuszi, Hópihe várta a kis kézműveskedők érdeklődő pillantásait. A program legvégén pedig a kifújt tojásokból rántotta készült, amivel a résztvevőknek kedveskedtek az ED tagjai. 

   Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik segítették a szervezet munkáját és megtiszteltek a jelenlétükkel. Köszönjük Svetlana Melovának, hogy bemutatta különféle handmade (kézzel készített) dekorációit és beavatta az érdeklődőket a készítés rejtelmeibe! Nem hiányozhatott Boros Magda régi alapiskolás tanító nénink sem, aki a tojásfestésnél segített. A rendezvényt falunk polgármester asszonya is megtisztelte jelenlétével. Külön köszönet a Felvidék Rádió munkatársainak, akik nemcsak részt vettek az eseményen, de az Ügyes Kezek nevű köbölkúti csoport részvételét is biztosították, akik különféle érdekes húsvéti dekorációk elkészítésére tanították a jelenlévőket. 

   Reméljük, jövőre még többen eljönnek, és nem marad el ez a kellemes húsvéti délelőtt!

Körösi Enikő, az ED nevében

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)