Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Hogyan maradjunk fittek az ünnep alatt is?

Hogyan maradjunk fittek az ünnep alatt is?

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Tanácsadó Vissza
Címlap > Tanácsadó > Hogyan maradjunk fittek az ünnep alatt is?
Hogyan maradjunk fittek az ünnep alatt is? 2013. október 02. szerda, 10:35
Hogyan maradjunk fittek az ünnep alatt is?

   A karácsonyi időszakban fittnek maradni igazán nagy kihívás. A hideg, a korai sötétedés, a fagyos időjárás, az egészségtelen étkezés és az alkoholfogyasztás, mind-mind a formába lendülést akadályozhatják.
Néhány tanács arra, hogyan maradjunk fittek az ünnepek alatt is!

Mozogjunk sokat az ünnepek alatt!Ű
   A karácsonyi ünnepek, a nagy családi ebédek és vacsorák, a hideg idő miatt ebben az időszakban kevesebbet mozgunk, sportolunk mint máskor.  

   Pedig különösen ajánlatos ilyenkor odafigyelni a rendszeres mozgásra.  A téli sportok űzése - korcsolyázás, síelés és szánkózás nagyon jó megoldás az ünnepi feleslegtől való szabadulásra. Ha pedig túlságosan hideg az idő, és nincs kedvünk kimozdulni, egy remek futópad vagy szobakerékpár mindig jó megoldást jelent!

Próbáljunk egészséges ételeket fogyasztani!
   Ebben az időszakban hagyományosan háttérbe szorulnak az egészségesebb ételek, és teret engedünk a zsírosabb, szénhidrátdús ételeknek, süteményeknek és édességeknek.
Természetesen van megoldás: kezdjük a reggelt tojással, természetes joghurttal és gyümölcsökkel. Amikor nassolunk válasszunk inkább szárított gyümölcsöt, különböző dióféléket, magokat. A karácsonyi ebéd és vacsora esetében pedig figyeljünk oda, hogy legyen a választék között könnyűleves, többféle zöldség köret és saláták is.

Pihenjünk, aludjunk minél többet!
   Az alvás elengedhetetlen tényező szervezetünk megfelelő működéséhez. A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás segíti a koncentrációt, jó hatással van közérzetünkre, tevékenységünkre. A készülődés és a vendégségek forgatagában nagyon fontos, hogy időt szakítsunk egy-egy délutáni alvásra, lehetőséget találjunk a korábbi lefekvésre. Így kipihenten, feltöltődve várhatjuk az új év kihívásait!

MUDr. Czellárik Mária

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)