Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Hidaskürt vs Felsőszeli

Hidaskürt vs Felsőszeli

2024. május 04., szombat | Ma: Mónika (HU), Florián (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > Hidaskürt vs Felsőszeli
Hidaskürt vs Felsőszeli 2013. október 06. vasárnap, 11:38
Hidaskürt vs Felsőszeli

   Április utolsó vasárnapján egy napsütötte délután került sor a Hidaskürt – Felsőszeli mérkőzésre. Amint azt tudjuk, e csapatok a Galántai járás I. osztályában rúgják a bőrt. A tavaszi idény közepéhez közeledve egy kiegyenlített mérkőzésre számítottunk. E helyett viszont egyértelmű és fölényes győzelmet tudhatott magáénak Hidaskürt focicsapata.

   A meccs elején a nézők még a hétközi BL elődöntő eredményeit vitatták meg, kisebb nagyobb egyetértéssel, de amint a játékvezető belefújt sípjába és megkezdődött a mérkőzés, máris alábbhagyott Messi vagy Ronaldo szidalmazása vagy éppen dicsérete.  Felsőszeli csapata körülbelül tíz percig tudta tartani az iramot az ellenféllel, majd a hazaiak egyre inkább kezdtek fölülkerekedni vendégeiken, egyre több helyzetet dolgoztak ki. Végül, egy kis érintőzés után, a 20. percben megszerezték első góljukat. A gólt követően a vendégeken csalódottság és kedvtelenség látszódott. Talán pont ennek köszönhetően következett a második gól, amelyet szögletből szereztek. A szeliek csak a félidő hajrájában, dolgoztak ki egy „helyzetecskét”, egy pontrúgást követően, a félidő eredménye viszont (2:0) kicsit csalóka eredményt tükröz, mert a hazaiak már a félidőt követően akár 5:0-ra is vezethettek volna, ha kicsit eredményesebben használják ki helyzeteiket.

   A térfél csere után, egy kicsit felélénkült a felsőszeliek játéka, de a lelkesedés nem tartott túl sokáig, egy kihasználatlan gólhelyzetet követően a kürtieknek sikerült újból egy gyors ellentámadást indítaniuk és abból ismét gólt szerezniük. Így már az 58. percben 3:0 volt az állas. Habár a szeli játékosok zöme formán kívül focizott, azért becsületükre váljon, hogy még ekkora hátrányban is próbálták a szépítő góljukat berúgni. A meccs egyre inkább kezdett keményebb lenni, ez főként a hazai játékosokra vonatkozott, mert igyekeztek gyökereiben elfojtani a felsőszeliek támadásait. A mérkőzés vége felé a kürtiek megadták a vendégeknek a kegyelemdöfést, még egy gólt szereztek, ezzel ki is alakult a végleges eredmény - 4:0.

   Összességében elmondható, hogy aki ezt a mérkőzést figyelemmel kísérte biztosan nem bánta meg, hogy kilátogatott a hidaskürti sportpályára. Láthattunk négy szépen kidolgozott találatot, szép lányokat a pálya szélén, és még több elpuskázott gólhelyzetet. Ami viszont a lényeg, hogy ezúttal a jobbik csapat győzött, nem úgy, mint a már említett hétközi Bajnokok Ligája elődöntő mérkőzéseken.

(vv)

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)