Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Hajrá, felsőszeli gyerekek!

Hajrá, felsőszeli gyerekek!

2024. május 08., szerda | Ma: Mihály (HU), Ingrida (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > Hajrá, felsőszeli gyerekek!
Hajrá, felsőszeli gyerekek! 2014. szeptember 03. szerda, 13:55
Hajrá, felsőszeli gyerekek!

   A Felsőszeli TE mellett működő 10 éven aluli gyerekek labdarúgó utánpótlás csapata egy sikeres pályázatnak köszönhetően, amelyet a Szlovák Takarékpénztár a Pontis Alapítványon keresztül támogat, új futballfelszerelésre és sporteszközök vásárlására nyert támogatást.

   Falunkban már 80 éve működik a  klubszintű, amatőr labdarúgás. Az utóbbi időkben azonban, s ez nem csak nálunk van így, a falusi klubok nem képesek elegendő utánpótlást kinevelni, mert nemcsak egyre kevesebb gyereket érdekel a foci, de hiányoznak a képesített edzők, s a pénzügyi problémák pedig a modern felszerelések és sporteszközök hiányában, ill. a létesítmények rossz állapotában mutatkozik meg.

   Esetünkben is a felszerelés és a sporteszközök hiányoztak a leginkább, hiszen ezek nélkül lehetetlen a gyerekek mozgáskészségének sokoldalú fejlesztése. Ezért döntöttünk úgy, hogy a „Foci, ez egy játék” pályázat keretében megpróbálunk pénzügyi támogatást nyerni az legkisebbnek. A 277 beadott pályázat közül 24 kapott támogatást, köztük a miénk is. Ennek köszönhetően nyártól a legkisebb focistapalánták már olyan sporteszközökkel edzhetnek, mint pl. a koordinációs létrák a mozgáskészségek fejlesztésére, reakciós labdák a kapusok gyorsasági reakcióinak fejlesztésére, ugrókötelek az állóképesség és a láb erejének fejlesztésére, célzó ívek a pontos labdaátadásra, edzéskapuk. Ezen kívül lettek teremfoci labdák télre a beltéri mérkőzésekre, nagyméretű sporttáskák a ruházat szállítására, teljes nyári és téli ruházat, elektromos főzőlap.  A hordozható alumínium kapukra pedig azért volt szükség, mert kisebb súlyuk miatt könnyebb a szállításuk és felállításuk, mint a hagyományos vaskapuknak, s nem utolsó sorban egy esetleges baleset esetén nem forog a gyerekek élete veszélyben. A dvd készlettel az edzéseket szeretnénk színesebbé tenni, még közelebb hozni a gyerekekhez a focit és érthetőbbé tenni az edzők elvárásait. Célunk, hogy kis focistáink örömmel és játékos formában ismerjék meg a labdarúgás alapjait, hogy a foci által megtanulják a sportszerű viselkedést, az együttműködést, hogy a győzelemnek örülni kell, a vereségből pedig levonni a tanulságot.

   Az új fociidényben érdekes mérkőzéseknek nézünk elébe, hiszen megint beneveztünk a Galántai Területi Futballszövetség járási versenyébe. Éves munkánk csúcspontja a két focitornánk lesz: a téli Mikulás-kupa és a nyári, s egyben tanévet is záró Kezdők Gyermekcsapatok Felsőszeli Focitornája, amelyeken az izgalmas játék mellett mindig kiváló a hangulat is.

   Végül szeretnék köszönetet mondani a Szlovák Takarékpénztárnak és a Pontis Alapítványnak, hogy minden évben támogatják a gyermek- és ifjúsági sportot, s nem csak a falunkban. Köszönet mindenkinek, aki segített a pályázat sikeres lebonyolításában, különösképpen Felsőszeli polgármesterének, Dobosy Pálnak, aki a kezdetektől mellettünk állt és önrészt vállalt a kiadásokból.

   Reméljük, hogy igyekezetünk és erőfeszítéseink nem hiábavalóak, s hogy tevékenységünkkel jelentős mértékben hozzájárulunk a helyi foci felemelkedéséhez.

Flaska Anikó, koordinátor

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)