Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
HAJRÁ, FELSŐSZELI GYEREKEK!!!

HAJRÁ, FELSŐSZELI GYEREKEK!!!

2024. május 07., kedd | Ma: Gizella (HU), Monika (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > HAJRÁ, FELSŐSZELI GYEREKEK!!!
HAJRÁ, FELSŐSZELI GYEREKEK!!! 2014. március 01. szombat, 11:55
HAJRÁ, FELSŐSZELI GYEREKEK!!!

   Vitathatatlan, hogy világszerte a foci a legnépszerűbb és a leggyakrabban űzött sportágak egyike. Helyi, falusi szinten is az egyedüli sportolási lehetőség szervezett keretek között.

   Falunkban a labdarúgás 80 éves múlttal rendelkezik. A 10 év alatti gyerekekkel való foglalkozás abból a megfontolásból született, hogy a kicsikkel megszerettessük ezt a sportágat, és olyan utánpótlást neveljünk föl, amelyre a jövő csapata épülhet.

   Alakuló csapatunkba a toborzást 2013 márciusában tartottuk, amelyen nagyon szép számban jelentek meg gyerekek. A labdakezelés és a játékszabályok elsajátítására, de elsősorban a foci megszerettetésére három egykori futballista, Flaska József, Patócs Tibor és Perleczky Imre vállalkozott. Óriási kihívás számukra a 6 éves óvodások és a 9 éves harmadikosok közötti testi- és értelmi képességek és a focizás közben megmutatkozó játékbeli különbségek összehangolása. Tudják, hogy ez hosszú távú feladat, ami sok türelmet és kitartást igényel, és csak a későbbiekben hozza meg a várva-várt eredményt. Csapatunk "húzóemberei" a 8,5-10 évesek, akik mellett azonban a kisebbeknek is mindig igyekezünk lehetőséget adni a játékra. Sajnos, a nyári előkészítő mérkőzések során mindig mi húztuk a rövidebbet, de bíztunk benne, hogy a mi időnk még csak most fog eljönni. Ősszel a járási bajnokságnak 25 fős kerettel vághattunk neki. Nádszeg, Sopornya, Ábrahám, Nagygurab, Nagymácséd és Jóka összeszokott csapatai mellett mi tényleg újoncnak számítottunk, de fegyelmezett, kitartó és lelkes játékkal álltuk a sarat.

   A téli időszakban az edzésekre „bevonultunk” a helyi alapiskola tornatermébe, valamint több utánpótlásos labdarúgó teremtornán vettünk részt. A galántain a 4. helyezést szereztük meg, ahol magasabb osztályokban játszó csapatok ellen kellett bizonyítanunk. Idehaza, Felsőszeliben az 1. Mikulás-kupán a 3. helyen végeztünk nagy küzdelmek árán, de Kontár Denis révén elnyertük a „Legjobb góllövő” és „Legszebb gól”-ért járó különdíjakat. A Nagymegyeri Karácsonyi-kupán való részvételünk az utolsó pillanatban komoly veszélybe került, hiszen több kulcsjátékos is betegség miatt visszamondta a játékot. Így a kisebbek harcolták ki az előkelő 3. helyet és Horváth Patrik a torna legjobb góllövőjeként, Czafík Szabolcs pedig a torna legjobb kapusaként térhetett haza.

   Hisszük, hogy jó úton haladunk a kis focistapalánták nevelésében, s hogy ezek a gyerekek már a személyiségükben hordozzák a foci iránti szeretetet, a játék- és csapatszellemet. Nálunk nem a végeredmény a legfontosabb, hanem az, hogy a gyerekeknek sikerélményük legyen. Nagyon fontosnak tartjuk a fair playt is, azaz az ellenféllel szemben tanúsított sportszerű magatartás eszméjét. Lassan egy éves munka van a hátunk mögött, ami már most is „gyümölcsöző”, s itt most nem az eredményekre gondolok. Együtt örülünk, énekelünk, ha nyerünk, egymást vigasztaljuk, ha vesztünk, drukkolunk a többieknek, ha épp nem mi vagyunk a pályán. S ez tesz bennünket erőssé, ettől vagyunk egy csapat.  

   Szerencsére, ezidáig mindenhonnan csak segítséget (a helyi községi hivatal, sportszervezet, alapiskola és vállalkozók) és biztatást (szülők, nézők, egykori edzők és futballisták) kaptunk, amit ezúton is köszönünk.
Tevékenységünket a www.szeli-u9.webnode.hu oldalon követhetik.

Csapatunk a 2013/2014-es szezonban:

2003-asok: Horváth Patrik, Kontár Denis, Czafík Szabolcs, Lóci Dávid
2004-esek: Kovács Bence, Kovács Tamás, Patócs Orsolya, Rencés Ákos Márk, Varga Dávid, Bobor Sebastian
2005-ösök: Štefkovič Ľuboš, Štefánek Szabolcs, Pónya Ferenc Dániel, Čiernik Matej, Flaska Lili Kamilla, Takács Krisztián, Tánczos David, Panyik Krisztián, Molnár Imre, Šárközi Denis,
2006-osok: Kertész Szebasztián, Nyitrai László, Szabó Donát
2007-esek: Perleczky Fruzsina, Váczi Gellért

Flaska Anikó, Felsőszeli

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)