Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Hahota színjátszó csoport, Diószeg

Hahota színjátszó csoport, Diószeg

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Hahota színjátszó csoport, Diószeg
Hahota színjátszó csoport, Diószeg 2015. február 20. péntek, 13:58
Hahota színjátszó csoport, Diószeg

   A Diószegi Csemadok Alapszervezete mellett működő Hahota színjátszó csoport 1993 őszén alakult, akkor még alap- és középiskolás diákokból. Évek múltán az alapító tagokból anyukák, apukák lettek és van úgy, hogy már a gyermekeik kíséretével járnak el a próbákra.

   A Hahota az első tíz évben minden évadban bemutatott egy-egy zenés kabaréműsort, melynek mindig nagy sikere volt a helyi bemutatón és természetesen a környező falvakban is, ahová rendszeresen ellátogattunk. A helyi fellépéseket számtalan külföldi siker követte. Többször léptünk fel Magyarországon, főleg Csorvás és Gerendás testvértelepüléseken. 2000-ben egy jól sikerült erdélyi körúton vettünk részt, ahol a sok fellépés mellett megtekinthettük Erdély természeti és történelmi nevezetességeit.

   2004-ben a csoport műfajt váltott és egy háromfelvonásos zenés vígjátékot mutattunk be. Az Isten véled édes Piroskám egyszerű története, mindenki által ismert dallama, a jó színészi alakítások meghozták a méltó sikert.

   A következő évben a Piroska sikerére felbuzdulva egy igényesebb zenés darabot, a Mona Marie mosolyát tanultuk be, amit szintén nagy sikerrel játszottunk.

   2010- ben ismét műfajt váltottunk, mivel a csoportunk tele van jó hangú énekesekkel, egy zenész-szórakoztató műsort mutattunk be, Holdvilágos éjszakán címmel. A műsorban a zene, az ének és a tánc dominált, de természetesen a humoros jelenetek sem maradhattak el. A közönség tapsa, a teltházas előadások azt bizonyították, hogy ebben a rohanó világban az emberek igénylik a régi magyar slágereket, és műsorunk számukra könnyed kikapcsolódást jelentett. A műsor nagy sikere után újra egy zenés szórakoztató műsornak fogtunk neki.. 2012-ben mutattuk be az Elmondani, jaj, de nehéz című műsorunkat. A műsorban ismert dallamokat, magyar filmslágereket, zenés darabok betétdalait, operett részleteket láthattak, hallhattak a kedves nézők.

   Csoportunk tavaly ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. Ez alatt az idő alatt sok minden történt a csoport életében. Új tagokkal bővült, voltak, akik egyéb elfoglaltságaik miatt kiléptek a csoportból, több bemutatón vagyunk túl, szoros barátságok kötődtek és rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Ami bíztató a Hahota tevékenységében, hogy több alapító tag szerepel még, akiket igényesebb feladatokkal is meg lehet bízni, de a többiek is „komolyan veszik a tréfát”.

   A 20 év alatt 14 műsort mutattunk be, 48 tagunk volt és 272 darab előadáson vagyunk túl.

   Úgy gondoltuk, az évfordulónk és a mindig hű diószegi közönségünk megérdemli azt, hogy újra megpróbálkozzunk a zenés vígjáték műfajával. Így esett a választás a Charley nénje című 3 felvonásos zenés vígjátékra. Nehéz fába vágtuk a fejszét, hiszen egy igényes és nehéz darabról van szó, melynek főszerepeit mind nagy színészek játszották.

   A hosszú hónapokon át tartó nehéz és néha fárasztó próbáknak 2014. november 8- ra érett meg a gyümölcse. Bátran kijelenthetjük, hogy a 20 éves Hahota a legsikeresebb bemutatóján van túl, amit a teltházas, lelkes közönség tapsa is bizonyít. Bennünket ettől nagyobb megtiszteltetés és öröm nem is érhet annál, mint mikor érezzük a közönség szeretetét.

   Külön köszönet a rendezőnek Srejner Tibornak, aki nélkül sem ez a 20 év, sem pedig ez a bemutató nem jöhetett volna létre. Ő az, aki az elejétől fogva látta a darab sikerét, aki mindig megérzi, mi az, amire képesek vagyunk. Köszönet Karsay Dókus Margit koreográfusnak a táncok betanításáért. Valamint minden egyes támogatónknak és mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a sikeres előadáshoz.

   A csoport jelenleg is járja a járás környező falvait a darabbal, illetve falunapokon is gyakran vendégszerepel régi magyar slágerekkel. Szívesen fogadunk meghívásokat olyan falvakra is, ahol még nem vendégszerepeltünk.

A csoport elérhetősége: Srejner Tibor - telefonszám: 031/ 784 29 36 

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)