Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Gyékényes néptánccsoport

Gyékényes néptánccsoport

2024. május 06., hétfő | Ma: Ivett (HU), Hermína (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Gyékényes néptánccsoport
Gyékényes néptánccsoport 2013. október 16. szerda, 12:39
Gyékényes néptánccsoport

   A Csemadok Kismácsédi Alapszervezete mellett működő Gyékényes néptánccsoport 2008 tavaszán alakult Šuľan Marika vezetésével. Idén ünnepeltük a csoport megalakulásának 5. évfordulóját.

   A csoport célja a múlt felidézése és a hagyományok ápolása. Első fellépésünkre a 2008-ban megrendezett falunapok alkalmával került sor. Vendégszereplések: Diószeg, Réte, Nemeskosút, Vízkelet, Lőcse, Ábrahám, külföldön: Sopronnémeti és Bécs.

   Az ötéves évforduló alkalmából köszönetet mondunk Botló Péternek, a nemeskosúti Berkenye tánccsoport vezetőjének és lányának Enikőnek, akik segítenek műsoraink összeállításában, a dalok valamint a koreográfiák betanításában. Szintén köszönet jár községünk polgármesterének, Hontvári Ferencnek a csoport támogatásáért és nemutolsósorban a csoport vezetőjének Šuľan Marikának, aki annak idején összehozta a csapatot.

j.z.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)