Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Galántai Magyar Óvoda

Galántai Magyar Óvoda

2024. május 05., vasárnap | Ma: Györgyi (HU), Lesana/Lesia (SK)
Intézmények Vissza
Címlap > Intézmények > Galántai Magyar Óvoda
Galántai Magyar Óvoda 2013. október 16. szerda, 12:54
Galántai Magyar Óvoda

Miért minket válasszanak?!

   Intézményünk, a Galántai Magyar Óvoda (Nová Doba Lakótelep) 1971-ben nyitotta meg kapuit a gyermekek előtt. 2003-tól alanyi jogon működik, fenntartója Galánta városa. A városközponttól nem messze, lakótelepi házak között található. Mivel eredetileg is óvodának épült, így funkcionálisan megfelel az oktatási-nevelési intézmények követelményrendszerének. Óvodánkat jelenleg 3 csoportban 67 gyerek látogatja, akik számára a nyugodt, kiegyensúlyozott légkört 6 jól képzett óvodapedagógus, 1 szakácsnő és 1 takarítónő biztosítja.

   Nevelési programunk 2003-ban íródott, amely az addig jól bevált értékekhez és az óvoda hagyományaihoz igazodik. A pedagógiai program a szülők és az óvodapedagógusok közös munkája. Az élményalapú tanulás elsődleges szempontja nevelési programunkban.

   Célunk, hogy a gyermekek sokoldalú harmonikus fejlődését, fejlesztését életkoruknak megfelelő módon, megfelelő lelki és tárgyi környezetben, az egyes gyermekek igényei és fejlettségi szintjének megfelelően segítsük elő.

Programunk alapjai:

Környezetvédelmi nevelés. Évente bekapcsolódunk a város által szervezett papír és PET flakonok gyűjtésébe. A „Mit tudsz készíteni a hulladékból?” című városi versenyben tavaly első helyezést értünk el. Bekapcsolódunk az EKOFOND országos környezetvédelmi projektbe is.

Sport és mozgás. A „Zlatá Krajina” országos verseny egyik kategóriájának győztese lett óvodánk nagycsoportja, fitlabda kategóriában. Rendszeresen részt veszünk a városi sportolimpián.

Népművészet. Ősszel kétnapos népművészeti fesztivált rendeztünk Jurtanapok néven. Nagycsoportosaink részére néptánc foglalkozást indítottunk. Népmese dramatizációink mindig nagy sikert aratnak.

Kreatív kör. Nagycsoportosaink részére indítottuk tehetséggondozás céljából a különböző technikák elsajátítása érdekében.

Könyvtár. A szülői szövetség segítségével sikerült kialakítanunk, ahol a mesekönyveken kívül szakkönyvek is találhatók, amelyeket a szülők is lapozgathatják.

Egészséges táplálkozás. Évente „Kenőnapot” rendezünk, ahol a szülők megkóstolhatják az óvoda étlapján megtalálható ételeket.

Ünnepeink. Ilyenkor felelevenítjük népszokásainkat, az ünnephez kapcsolódó hagyományokat, játékokat, ételeket.  

   Jó kapcsolataink vannak fenntartónkkal és a város többi óvodájával. Baráti kapcsolatot kötöttünk a testvérváros Paks, néhány óvodájával. Aktívan együttműködünk a Csemadok városi szervezetével (Mesemondó fesztivál, Dunamenti Tavasz) és az SZMSZP galántai szervezetével (országos tanévnyitó és óvodapedagógiai konferencia műsora).

   Az óvoda együttműködése a szülőkkel is kiváló. Évente közösen ünnepeljük meg az Anyák napját. Idén harmadszor szervezzük meg egy sportdélután keretén belül az Apák napját, amikor az apukák felejthetetlen délutánt töltenek együtt gyerekeikkel játékosan, szórakozva-versenyezve. Az apukák gyakorolhatták a lángos- és kürtőskalácssütés technikáját. Tavaly első alkalommal szerveztünk óvodabált - RETRO BULIT -, ahol a szórakozás és kikapcsolódás mellett fő célunk a szülőkkel és barátokkal való jó kapcsolat kialakítása és ápolása.

   Az egyes lezajlott rendezvények sikerét az óvoda honlapján megtalálható sok-sok képanyag hűen tükrözi (www.galantaifecskek.sk).

   Minden tanév végén igyekszünk ballagó gyerekeinktől méltón búcsút venni, hogy emlékeikben mindig megmaradjon óvodánk hangulata.

Az óvoda pedagógusai:

Igazgatónő: Varga Piroska
Óvónők: Oros Éva, Förster Ingrid, Bc. Szabó Mária, Szemet Erika, Varga Edit

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)