Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Franciaország a´la Kodály Zoltán Gimnázium

Franciaország a´la Kodály Zoltán Gimnázium

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Franciaország a´la Kodály Zoltán Gimnázium
Franciaország a´la Kodály Zoltán Gimnázium 2013. október 06. vasárnap, 12:18
Franciaország a´la Kodály Zoltán Gimnázium

   A Galántai Kodály Zoltán Gimnázium diákjainak egy csoportja a Comenius programban keretében eljutott a franciaországi Lyonba.

   Iskolánkat 14 diák és két tanár képviselte. Egyhetes ottlétünk legfontosabb tapasztalata az volt, hogy értékelni kezdtük hazai viszonyainkat. Mert nálunk, a gimiben családiasabb, hangulatosabb a környezet. Igaz, hogy a lyoni francia iskola okkal nagyobb a galántainál, de véleményünk szerint inkább börtönhöz hasonlít, mint iskolához. A felszereltség terén sem vagyunk annyira elmaradva, mint ahogy azt gondoltuk. Segédeszközeik csak kevéssel fejlettebbek a mieinknél. Tisztaságban és esztétikai érzékben is jobbnak éreztük magunkat. Ami csalódást okozott számunkra, az az a tény, hogy a programban részt vevő francia oktatók roppant ellenszenvesen viselkedtek az odalátogató diákokkal.

   Ottlétünk ideje alatt meglátogattuk Lyon városának kőolajfinomítóját, megkóstoltunk számos hagyományos francia ételt, és a Lumiere testvérekről elnevezett filmtörténeti múzeumban sok-sok adatot tudtunk meg a fénykép feltalálásáról és a rövidfilmek történetéről.
Genfben is jártunk, ahol mindenkit elkápráztatott a város, akárcsak a magas árak.

   Valamennyien családoknál voltunk elszállásolva, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük odaadó segítségüket!

   A hét csúcspontja a záróbuli volt, amikor a francia, olasz, lengyel, román és a szlovákiai magyar diáksereg, tanáraikkal együtt ropta a Makarenát.

   A rettenetes időjárás és az ehetetlen ételek ellenére nagyon jól éreztük magunkat. Iskolánk vezetőinek szeretném jelezni, hogy bármikor szívesen bevállalunk még egy hasonló kirándulást.  

Szarka Csilla, 2.B

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)