Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Fogathajtóverseny Zsigárdon

Fogathajtóverseny Zsigárdon

2024. május 19., vasárnap | Ma: Ivó, Milán (HU), Gertrúda (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > Fogathajtóverseny Zsigárdon
Fogathajtóverseny Zsigárdon 2013. október 20. vasárnap, 15:27
Fogathajtóverseny Zsigárdon

   A június közepén megrendezett XIX. Zsigárdi Napok rendezvénysorozatának egyik vonzó és érdekes eseménye volt a helyi futballstadion edzőpályáján megrendezett fogathajtóverseny.

   A kiállítások, folklórműsorok, a környék érdeklődőit is idecsalogató Irigy Hónaljmirigy, Mága Zoltán, a Hooligans és a Bon-bon együttesek mellett nagy sikere volt a június 16-án, vasárnap megrendezett fogathajtóvesenynek.

   Az ötletgazda, a főszervező és szponzor Kolózsi János vállalkozó, aki maga is a verseny egyik résztvevője volt, elmondta, hogy 19 fogat – 16 kettes és 3 egyes – versenyzett magyarországi bírák előtt a nemzetközi szabályoknak megfelelően kijelölt pályán. A Lóbarátok Klubja segítségével szervezett és lebonyolított fogathajtóversenybe magyarországi versenyzők is beneveztek.

Eredmények:

Kettes fogat:

  1. Fehér Ádám
  2. Gasparovics László - Vízkelet
  3. Nyitrai Lajos
  4. Ifj. Kovács István
  5. Kolozsi János - Zsigárd

Egyes fogat:

  1. Gasparovics Chiara - Vízkelet
  2. Sárkány László
  3. Kajos Lajos 

   Baranyay Alajos polgármester elmondta, hogy az idei kiválóan megszervezett rendezvényt jövőre már egésznaposra tervezik. Magas színvonalú, nemzetközi megmérettetést szeretnének rendezni. A vidékünkön még csak alig ismert fogathajtóverseny valószínűleg rengeteg embert csalogat majd Zsigárdra. A versenyeket különféle kísérőrendezvények, mellékprogramok is színesítik majd, többek között lovasbemutató, lovaglási lehetőség, népművészeti cikkek vására… stb. Ételről és italról is elegendő mennyiségben és minőségben szeretnének gondoskodni.

   Mindehhez azonban a pályát, a helyszínt is bővíteni kell, mivel a jelenlegi edzőpálya csak a verseny megrendezésére elegendő. A szomszédos területek megvásárlásáról, esetleges bérbevételéről az önkormányzat tárgyalni fog a tulajdonosokkal.

   Az idei rendezvény főszervezője Kolózsi János ezúton is köszöni minden támogató, minden szervező segítségét! Reméli, hogy a zsigárdi önkormányzattal együtt, a Lóbarátok Klubjával együttműködve, rendszeressé tudják tenni ezt a látványos, vonzó sporteseményt. Ehhez Zsigárdon adottak a feltételek. Akarat és szervezőkészség szükségeltetik, amellyel a szervezők rendelkeznek.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)