Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
FIKUSZ

FIKUSZ

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Ifjúsági csoportok Vissza
FIKUSZ 2013. október 19. szombat, 11:58
FIKUSZ

   A Felsőszeli Fiatalok Kulturális Szervezete, a FIKUSZ 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy összefogja a falu fiatalságát, kulturális és szabadidős programokat szervezzen az ifjúság részére.

   Kezdetben csak az irodalmi színpadot támogatta a szervezet, később a falu néptánccsoportját, a Mátyust segítette. A folklór és a hagyományok ápolása a szervezet egyik fő célja, így nemcsak a tánccsoport, de a Bicskás zenekar és az Árvalányhaj éneklőcsoport munkákat is támogatja a szervezet. Szerencsére rengeteg fellépés és lehetőség adódik a bemutatkozásra, kezdve a falunapokkal, a környék és a régión belüli kulturális rendezvényekkel bezárólag. Szoros kapcsolatot ápolunk a testvértelepülésekkel, és több ifjúsági szervezettel is. Nemcsak a szellemi értékek ápolása, hanem a testi-fizikai egészség is fontos. Szeretnénk felhívni a fiatalok figyelmét a sportolás, a testedzés jelentőségére, ezért néhány éve röplabdacsapatot alapítottunk, melynek tagjai heti rendszerességgel edzenek. Nyáron edzőtábort szervezünk számukra, röplabdatornán vesznek részt, ahol más ifjúsági csapatokkal mérik össze erejüket. Igyekszünk kihasználni a pályázati lehetőségeket is, főleg nyári gyerektáborok, tánctábor, sporttábor szervezéséhez kaptunk támogatást, a megyétől és a kisebbségi kormányhivataltól.

   Egyik projektünk címe: Sportol az egész falu, melyet idén második alkalommal szervezünk meg július 5-én. Különböző sportágakban lehet nevezni, mint például futás, röplabda, tollaslabda, foci, asztalitenisz, sakk, aerobic, a kisebbeknek rollerrel és görkorcsolyával. Minden résztvevő, aki legalább 10 percet aktívan sportol, emléklapot kap. Mindenkit, aki szeretne tenni az egészségéért, vagy a jó közérzetért, szeretettel várunk!

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)