Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Fiatalok a Mátyusföldért

Fiatalok a Mátyusföldért

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Ifjúsági csoportok Vissza
Címlap > Ifjúsági csoportok > Fiatalok a Mátyusföldért
Fiatalok a Mátyusföldért 2014. június 12. csütörtök, 12:32
Fiatalok a Mátyusföldért

   Három ifjúsági szervezet - a Bonita, a Iuven és a Via Nova-ICS mátyusföldi alapszervezetei a jövőben szorosabban együttműködnek. A szervezetek saját programjaikon kívül, közös rendezvényekkel szeretnék felhívni a figyelmet a régió problémáira.

   Szlovákiai Magyar Ifjúsági Szövetség néven egy ernyőszervezet létrehozásában is megállapodtak, s egyben konkrét célokat is maguk elé tűztek, melyek közé a mátyusföldi magyarság összefogása, az ifjúságot érintő ügyek véleményezése – stratégiai dokumentumok kidolgozása, a magyar nyelv és kultúra megőrzése, minél szélesebb körben való használata – ápolása, hagyományőrzés, a szélsőségek elutasítása, az esélyegyenlőségre való törekvés, valamint az egészségmegőrzés és szabadidős tevékenység támogatása tartozik.

   A szervezetek vezetői már több ízben találkoztak és egyeztettek a célkitűzéseik megvalósítása érdekében. Az ernyőszervezet hamarosan önálló programokkal is jelentkezik. Várják minden más néven tevékenykedő ifjúsági szervezet, csoport, közösség jelentkezését is.

(na)

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)