Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
FESZT-FEST

FESZT-FEST

2024. május 05., vasárnap | Ma: Györgyi (HU), Lesana/Lesia (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
FESZT-FEST 2015. január 23. péntek, 07:57
FESZT-FEST

   „A Magyar Szín-Játékos Szövetség (MSz-JSz) szeptember 12-14. között nyolcadik alkalommal rendezte meg a FESZT-FEST-et, teljes nevén, a Fesztiválgyőztesek Fesztiválját a MU Színházban. A közönség tíz olyan előadást láthatott, melyek az előző évad legjobbjainak bizonyultak.

   A fesztivál kihagyhatatlan lehetőség volt mindazoknak, akik szeretik a magyar színházi világ látóterébe ritkán bekerülő amatőr színházasokat, és akik Budapesten szerették volna együtt látni az év legjobbjait.“

   Mivel a Jókai Színjátszó Társulat az országos verseny fődíjasa volt, szintén meghívást kapott erre a rendezvényre. A meghívást illően elfogadtuk és nem bántuk meg. A szakma nagyjai szájából csak pozitív vélemények hangzottak el az előadással kapcsolatban. Dicsérték a kidolgozott színészi játékot, a rendezést, a díszleteket. Mivel a látogatás háromnapos volt, egy városnéző buszból Budapest utánozhatatlan szépségét is megcsodálhattuk. A fesztiválon való részvételünket és minden kiadásunkat a fesztivál rendezői, a nagyszombati kerület megyefőnöke, Mikus Tibor, valamint a Rákóczi Szövetség támogatta.

   Az egyéb fellépések mellett nagy kalandnak számított az együttes évi kirándulása, melynek kiadásait az előadások honoráriumából gyűjtöttük össze. A színjátszók mindig vidám és aktív társasága számára a kirándulás a buszra való felszállás pillanatában kezdődik el. A színészfejlesztő, vicces és szórakoztató játékok, a sok nevetés feledtetik az utazás fáradalmait. A program szerint először az esztergomi bazilikát néztük meg, ahol megkoszorúztuk Gregorovits Lipót sírját. Ezután Visegrád történelmi nevezetességei, majd Szentendre következett. Persze közben fürdés, sok játék, hajókázás, fagyizás, gokárdozás.

   Elmondhatjuk, hogy ismét jól szórakozott az összeszokott társaság. A felhőtlen kikapcsolódás után kezdődhet a kemény munka. A fellépések, a „berakodunk –kirakodunk- összállítunk-előadunk-összerakodunk-berakodunk-kirakodunk“ nehéz, de nekünk mégis kedves, éjszakába nyúló körjátéka.

   És persze az új kihívás, az új színdarab. Tíz évesek lettünk.

-FA-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)