Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató

2024. április 27., szombat | Ma: Zita (HU), Jaroslav (SK)
Intézmények Vissza
Címlap > Intézmények > Felvételi tájékoztató
Felvételi tájékoztató 2015. március 11. szerda, 10:58
Felvételi tájékoztató

   Iskolánkban az elmúlt 61 év alatt 177 osztály 4891 tanulója tett érettségi vizsgát, számtalan kerületi, országos és nemzetközi elismerést szereztek tanulóink. A gimnáziumi környezet magasabb elvárásokkal fordul a diákok felé, az igényesség mellett a családiasságot, a színvonal mellett az emberséget, a szakmaiság mellett az egymásra figyelést alkalmazzuk a diákok gyorsabb fejlődése érdekében.

Diákok száma: 276 (14 osztály)
Pedagógusok száma: 24

Továbbtanulási eredmények a felsőfokú intézményekben: 
  
A 2013/14-es tanév végén 64 diákunk érettségizett. Közülük 56 jutott be egyetemekre, főiskolákra (technikai irányzat-13, társadalomtudományi irányzat – 7, orvosi, gyógyszerészeti, állatorvosi – 3, pedagógia – 6, közgazdaságtan – 10, jog – 3, mezőgazdaság - 2, külföldi egyetemek - 12). 

Nemzetközi eredményeink:
  Lády Richard - nemzetközi német nyelvi olimpia, Birkus Róbert - nemzetközi matematika olimpia, Estélyi István - nemzetközi matematika olimpia, Herencsár Albert – nemzetközi infomatikai olimpia.

Felvételi tájékoztató:
  
A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának 245/2008-as sz. törvénye értelmében a galántai Kodály Zoltán Gimnázium a 2015/2016-os iskolaévre felvételt hirdet az alapiskolák kilencedikes és ötödikes tanulói számára.

   A gimnázium a felvételi kritériumokban pontozza a felvételin nyújtott teljesítményt (magyar és szlovák nyelvből valamint matematikából), a Tesztelés 2014 eredményeit, az alapiskolában elért tanulmányi eredményeket és a szaktárgyi versenyeken elért eredményeket.

   Gimnáziumunkba (beleértve a nyolcosztályos gimnáziumi osztályt is) a jelentkezőlapokat 2015. április 20-ig kell eljuttatni. A felvételi vizsgát ebben az évben a nyolcosztályos gimnáziumba jelentkezők és az iskolánkat első helyen megjelölők számára 2015. május 11-én, illetve a második helyen jelentkezők számára 2015. május 14-én rendezzük meg.

Tudnivalók a nyolcosztályos gimnáziumokról:
  Az említett közoktatási törvény alapján a nyolcosztályos gimnáziumban az alapiskola 5. évfolyamának befejezése után lehet tanulni. A jelentkezőlapot a jelentkező diák törvényes képviselője adhatja be, akinek gyermeke az éppen folyamatban levő iskolaévben az alapiskola 5. évfolyamát látogatja. A nyolcosztályos gimnáziumba csak a felvételiztetési folyamat eredményeként lehet bejutni, átlépéssel magasabb évfolyamból (az alapiskola 6.-9. évfolyamából) nem engedélyezett.

   A galántai Kodály Zoltán Gimnázium a 2015/16-os iskolaévben egy nyolcéves gimnáziumi osztályt tervez nyitni 17 tanulóval.

   A felvételiztetés keretében az állami oktatási program standardja által előírt, az 5. évfolyam 1. félévéig átvett tananyag ismeretét mérjük fel magyar nyelvből, szlovák nyelvből és matematikából. További pontokat lehet szerezni az alapiskolában elért tanulmányi eredményekért és a tantárgyi versenyeken nyújtott teljesítményért.

Bővebb információk az iskola titkárságán kaphatók. 
Tel: 0918 97 15 23
www.kzg.edupage.org

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)