Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Fejlesztések Nagyszombat megyében

Fejlesztések Nagyszombat megyében

2024. április 27., szombat | Ma: Zita (HU), Jaroslav (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Fejlesztések Nagyszombat megyében
Fejlesztések Nagyszombat megyében 2016. november 29. kedd, 16:40
Fejlesztések Nagyszombat megyében

   Nagyszombat Megye Önkormányzatának költségvetéséből megújult a galántai gimnázium épületének tetőszigetelése. Berényi József, a megyei önkormányzat alelnöke elmondta, remélhetően a hatvankétezer eurós beruházás hosszú időre ismét használhatóbbá tette az épületegyüttest.

   "Még az idén folytatódik az épület ablakcseréje is; mintegy hetvenezer eurós költségkeretből" - tájékoztatott Berényi József, hozzátéve, "nagy örömünkre szolgál, hogy a megyei és gimnáziumi vezetés jó együttműködésének köszönhetően, minden évben sikerült felújítási munkálatokat végrehajtani a magyar és szlovák gimnáziumnak is otthont adó épületen".

   További jó hír, hogy a Műszaki Szakközépiskola Galántán idén újra nyitott magyar tannyelvű osztályt tizenhét tanulóval. "Az iskolatanács ülésen az intézmény igazgatója, Igrici Iván tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a szülőknek köszönhetően az elektronikai és machatronikai szakon ismét tudtak magyar osztályt nyitni. Ez azért is örömteli hír" - jegyezte meg a megyei alelnök és az iskolatanács tagja - "mert a 2015/2016-os tanévben a kevés jelentkező miatt nem nyílhatott magyar osztály.”

   Berényi József elmondta, az iskolatanácson elhangzott, a pedagógusok a megye vezetőségével együttműködve közös iskolalátogatásokon buzdítják majd a régió végzős alapiskolásait, hogy bátran válasszák a Galántai Műszaki Szakközépiskolát, hiszen az iskolát elvégzők szinte kivétel nélkül el tudnak helyezkedni. "A tanulók számára új lehetőségeket jelent, hogy az iskola a nagyszombati Peugeot Citroennel együttműködve bevezette a duális képzést, valamint a Győri Műszaki Szakgimnáziummal közös pályázatot készített és nyújtott be 212 000 euró értékben a szlovák–magyar határon átnyúló együttműködés keretében az oktatás modernizációjára" - tájékoztatott az új lehetőségről a Nagyszombati Megyei Önkormányzat alelnöke, Berényi József.

   A megyei önkormányzat elfogadta azokat a pályázatokat, amelyeket Nagyszombat megye a partnereivel együtt nyújt be az Interreg V, a Szlovák Köztársaság – Magyarország programba. Ennek keretében újul meg a Jókán található vízimalom múzeum is, amire 182 500 eurót fordítanak.

   Az alispán beszámol arról is, hogy kerékpárút épül Somorja, Bacsfa és Keszölcés között, kompfeljáróval a kerékpárosok számára, 585 600 euró értékben. Jó hír a régióban élőknek, hogy a szintén megyei fenntartású ekecsi szociális otthon és a zsirai Szivárványhíd Alapítvány közös pályázatát is jóváhagyta a testület, amelyek a két intézmény szakmai fejlesztését célozzák meg 114 635 euró értékben.

-on-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)