Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Februári receptek (2014)

Februári receptek (2014)

2024. május 03., péntek | Ma: Tímea (HU), Galina (SK)
Receptek Vissza
Címlap > Receptek > Februári receptek (2014)
Februári receptek (2014) 2014. március 03. hétfő, 10:32
Februári receptek (2014)

Farsangi részeges csirke

Hozzávalók:
1 csirke, 8 dkg vaj, 3 dl fehérbor, 12 dkg füstölt szalonna, 1 szál rozmaring, majoránna, őrölt bors, só

Elkészítés:
   A megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával, külső felületét borssal fűszerezzük. Az így elkészített csirkét magas falú tepsibe helyezzük, mellé teszünk egy rozmaringszálat, leöntjük olvasztott vajjal és aláöntjük a fehérbort.
  
Sütőben letakarva pároljuk, szükség szerint pótoljuk az elpárolgott bort. Amikor megpuhult, hajszálvékony szalonna szeleteket borítunk rá és ropogósra sütjük.

Forgács fánk

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 3 egész tojás, 3 evőkanál tejföl, 10 dkg cukor, 1 reszelt citrom héja, 3 csomag vaníliás cukor a leszóráshoz, és olaj a sütéshez

Elkészítés:
    
A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy félig lágy tésztát kapjunk (ne legyen túl kemény). Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval hosszú lapokat vágunk, majd különböző csavarással formáljuk.
    N
em túl forró olajban szép világosbarnára sütjük. Vaníliás cukorral megszórjuk, baracklekvárt is kínálhatunk mellé kis tálkában, hogy mártogatni lehessen.

Krumplis siska

Hozzávalók:
4 db burgonya, 40 dkg féldercés liszt, 2 tojás, só, 1 dl tej, 3 dkg élesztő

Elkészítés:
  
A héjában főtt burgonyát áttörjük, vagy reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, sót és a tejben felfuttatott élesztőt. A tejbe mindig kell tenni egy kis cukrot, hogy az élesztő feljöjjön. Lepénytészta keménységűre összedolgozzuk, majd kelni hagyjuk. Kb. fél óra elteltével meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, óvatosan elnyújtjuk. Kiszúrhatjuk fánkszaggatóval, de késsel is felmetélhetjük. Lehet belőle kis batyukat is készíteni, melybe tehetünk csirkemájat, sült hús maradékot, vagy virslifalatokat. De lekvárt is tehetünk bele. Majd ha kivágtuk még egy kicsit hagyjuk kelni, mint a fánkot. Forró olajban, vagy zsírban sütjük ki. 

Galambos Zsuzsanna, Hidaskürt

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)