Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Farkasd a IV. ligában!

Farkasd a IV. ligában!

2024. május 04., szombat | Ma: Mónika (HU), Florián (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > Farkasd a IV. ligában!
Farkasd a IV. ligában! 2013. október 24. csütörtök, 08:01
Farkasd a IV. ligában!

   Nagy fegyvertényt hajtott végre az elmúlt bajnoki idényben a farkasdi focicsapat. Ősztől, több mint tíz év után, ismét a IV. ligában játszik, annak délnyugati csoportjában. Kérdéseimre JUDr. Marek Holbík, a Farkasdi FK elnöke válaszolt.

Hogyan tovább…? Mi változott a felkerülés óta a csapat házatáján?

   A felkerüléssel nemcsak a kiutazások távolságai nőttek meg, de az elvárások is. Profibb hozzáállást, nagyobb fegyelmet tapasztalunk ellenfeleinknél, ugyancsak ezt várjuk el csapatunk minden tagjától. A továbbjutást kiharcoló együttest egy-egy kapussal, védővel és csatárral erősítettük. Megjegyzem, több kiváló játékosunk vendégeskedik vidékünk településein, a játéklehetőség miatt. Rájuk a jövőben számítunk!

   Ami hiányzik, az a peredi, nádszegi, királyfai csapatokkal vívott derbik hangulata, a bennünket kísérő nézők sokasága. Nem panaszként említem, mert most is nagyon sokan kísérnek el és bíztatnak bennünket idegenben is, amit ezúton is köszönünk.

A játékosállományról, az utánpótlás neveléséről szeretnék érdeklődni.

   Az egyes bajnokságokban három csapatunk játszik, ez 60-65 regisztrált játékost jelent. Az A csapat fele nem hazai játékos. A diák- és ificsapatunkat lelkes, tehetséges gyerekek alkotják, kitűnő edzők vezetik. Évek elteltével bizonyára szép eredményeket hoz a velük való foglalkozás. Kiemelném még az iskolákban szervezett előkészítő csoportok, csapatok tevékenységét. A legkisebb tanulókról beszélek, akik nem a bajnokságban, hanem egyes tornákon, vagy más sporteseményeken mutatják meg tehetségüket.

   Egy futballcsapat tevékenységét az odaadó, minden felmerülő gondot megoldó vezetőség munkája, és a szponzorok segítsége is lényegesen befolyásolja.

   Szervezetünknek tíz vezetőségi tagja van, mindannyian idejüktől, lehetőségeiktől függően segítik a munkát, intézik a klub ügyeit.

Szponzoraink: Farkasd Község Önkormányzata, JAV-AKC Kft., JOPI Trade Kft. és még sokan mások.

Az új bajnoki idény már javában zajlik. A nyár folyamán milyen rendezvényt sikerült megvalósítaniuk és mit terveznek ősszel?

   Rendszeresen megrendezzük a nem aktív játékosok tornáját, amelyen közel száz volt sportoló focizik. Nyaranta, rendszeresen más-más település szervezi ezt a megmérettetést, most rajtunk volt a sor. A résztvevő falvak: Zsigárd, Pered, Királyrév, Farkasd. A torna mindig a helyi Polgármester Kupájáért zajlik.

   Több év kihagyás után november folyamán szeretnénk újból megrendezni szervezetünk bálját, a sportbált. Olyan szórakozó estet tervezünk, ahol játékosok, vezetők, támogatók, szurkolók beszélgetnek, szórakoznak majd. A zenéről Rudolf Čerňanský „Čeka” gondoskodik, reméljük sok látogatót vonz!

Felső sor balról: Csaba Halászik, Endre Zsebi, Mário Šuník, Erik Holbík, Marek Kuna, Filip Horváth,Gabriel Nagy, Ádám Gyeszat,

Középső sor balról: Marián Cifra, Štefan Molnár,Csaba Takács, Július Bulák, Ádám Rusznák, Nikolas Takács, František Mónosi, Gabriel Karvai, Milan Šándor, TiborCsiba

Alsó sor balról: Ladislav Takács, Štefan Holbík, Štefan Molnár –tajomník, Marek Holbík – predseda, Lórant Takács, Zoltán Jancso, Attila Bachorec, Jozef Oroszi

A fényképről hiányzik: Nikola Štrbac

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)