Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
FARE akció Sókszelőcén

FARE akció Sókszelőcén

2024. május 04., szombat | Ma: Mónika (HU), Florián (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > FARE akció Sókszelőcén
FARE akció Sókszelőcén 2013. november 12. kedd, 12:57
FARE akció Sókszelőcén

   Ebben az évben immár harmadik alkalommal kapcsolódtak be a fiatal sókszelőcei focisták egy európai szintű kezdeményezésbe, a 15 éves múltra visszatekintő „Futballal a rasszizmus ellen” elnevezésű mozgalomba.

   A mozgalom célja, hogy a legnépszerűbb sporton, a labdarúgáson keresztül ráirányítsa a figyelmet a rasszizmus térhódítására, s egyben a sport nyelvén tiltakozzon is ez ellen.

   Ezért a FARE a rasszista megmozdulások ellen szervezi évről évre több országban a kisebb nagyobb vidéki tornákat, s a Bajnokok Ligájában pályára lépő futballistákon is ott van a mozgalmat jelképező, figyelem felhívó karszalag.      

   A település szociális dolgozója, Vadkerti László, és a helyi Osztényi Leander MTNY Alapiskola és Óvoda igazgatóhelyettese Mészáros Marián pályázták meg a rendezvényt és nyerték el a lebonyolítás jogát.

   Ezáltal a mintegy 400 hasonló jellegű európai rendezvény egyik helyszíne lehetett falunk.

   2013. október 21-én szerveztük meg a rendezvénysorozat fő eseményét a mini-focitornát.

   A tornán résztvevő csapatokat úgy állítottuk össze, hogy egy csapatban focizhasson a roma nemzetiségű, a magyar nemzetiségű és a bevándorló gyermek. Például a győrságiaknál szerepelt egy afgán bevándorló Rezai Mahdi is.

   A tanulók négy héttagú csapatot alkottak. Minden csapat egy híres együttes nevét viselte Sókszelőcei Inter, Sókszelőcei Real és Sókszelőcei Ajax. Először vettek részt a tornán a baráti Győrsági Alapiskola kis labdarúgói. A focitornán az alapszakaszban mindenki mindenkivel játszott.

   A győztes csapat a vádorserleget nyerte el. A torna végeredménye: 1. Sókszelőcei Ajax, 2. Győrsági Barca, 3. Sókszelőcei Inter, 4. Sókszelőcei Real. A legjobb góllövő Tóth Márk, a legjobb játékos Szabó Alfréd, a legjobb cselező Farkas Lukás volt.

   A FARE támogatásán kívül segítségünkre voltak még a községi hivatal és a helyi PROGRES mezőgazdasági szövetkezet, akik a résztvevők frissítését biztosították.

   A FARE akció, amely angol megnevezésében FARE ACTION WEEK elnevezéssel Európa 400 településén rendeztek meg falunkban ismét sikeres és eredményes volt. A sport, a futball összekapcsolta a tornán résztvevő más nemzetiségű és fajtájú gyerekeket, akik együtt közösen tudtak örülni a sikernek, az együttlétnek. Ezúton is köszönjük a győrsági baráti iskola közreműködését.

(meva)

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)