Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Évértékelő és jubileum

Évértékelő és jubileum

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Évértékelő és jubileum
Évértékelő és jubileum 2015. május 19. kedd, 12:40
Évértékelő és jubileum

   Évértékelő tagsági gyűlésünket, melyen az alapszervezet megalakulásának 25-dik évfordulójáról is megemlékeztünk, a DOMINO étteremben tartottuk 2015.április 8-án. Az alapszervezet elnöke, Pintér Sándor üdvözölte a megjelent tagságot és a vendégeket, Belický Jozef polgármestert, a nyitrai küldötteket - Mgr. Šodorová Erikát, Držíková Olgát és a Molnár Marekot. A gyűlést Hajdú István vezette. A kultúrműsorban az alapszervezet vegyeskara lépett fel, amely 2014 alakult Tégen Júlia vezetésével. A 134 meghívott tag közül 70 tag jelent meg, így a közgyűlés határozatképes volt. A tagság megszavazta a munkatervet, a gazdálkodásról és az ellenőrző bizottság munkájáról szóló beszámolót, jóváhagyta a 2015-ös év munkatervét és  gazdasági tervezetét. Tikárrá Ďuriš Igort választottuk. Más változás nem történt. Alelnök és pénztáros Gál Erzsébet, tagok Brenkuš Klára és Krnáč Erzsébet maradtak. Az ellenőrző bizottság elnökévé ismét Hajdú Istvánt, tagjává Écsi Erzsébet választottuk. A krónikát továbbra is Ricker Františka vezeti.

   A továbbiakban Soltó György foglalta össze a 25 év eseményeit. Az ünnepségen jelen volt két alapító tag is. Az eltelt 25 év alatt voltak sikerek és csalódások is, amit a mindenkori vezetőség mindig megoldott. Eddig 11 elnök dolgozott a szervezet élén, voltak, akik több alkalommal is, mint Duriš Igor. A vezetőségben leghosszabb ideig Soltó György dolgozott, aki jelenleg aktivistaként tevékenykedik.

   2014-ben 26 akciót rendeztünk. Havonta járunk termálfürdőbe, leggyakrabban Dunaszerdahelyre. Negyedévenként ünnepeljük a jubilánsainkat. Összejöveteleink rendszeresek és családiasak. A Nyitrai kerületben az elmúlt években a legjobb szervezet voltunk. Országos viszonylatban szintén a legjobbak közé tartozunk. Sikereink mellett meg kell említeni  támogatóinkat: ProCs Šaľa, Vágsellyei Városi Hivatal, Švéda kft., ügyvédi iroda, OcÚ Palárikovo, Nyitra Megye Önkormányzata, Csemege üzem, Salamon Šaľa, Slovo-Šaľanov, TERRA Hírújság, Vega-Takáč Šaľa, Tanka kft. Támogatásukat ezúton is köszönjük. Ebben az évben a következő támogatókat szólítottuk meg: Duslo s.r.o. Šaľa, Ing. Szabó Sándor és Ing. Sabo Stanislav vállalkozókat, valamint a vágsellyei városházát - mindannyian támogatást ígértek.

   A beszámolókat követően az alapszervezet elnöke és Vágsellye város polgármestere köszönőleveleket adtak át azoknak, akik az elmúlt 25 évben munkájukkal hathatósan támogatták az alapszervezet tevékenységét. A vitában Ďuriš Igor felsorolta az idei év legfontosabb feladatait: a Fehér ceruza és a Fehér bot elnevezésű rendezvények, valamint a nyilvános adománygyűjtés megszervezését. Mgr. Pápay Lívia  a tavalyi két sikeres pályázatról beszélt, amelyet  sportrendezvény megszervezésére és kulturális események hangosításának biztosítására nyújtottunk be, majd felhívta a jelenlévő tagok figyelmét az énekkar bővítésére.

   Az ünnepség keretében jubiláló tagjainkat is felköszöntöttük. A határozatot Alaksa Margit olvasta fel, amit a tagság jóváhagyott. Végezetül az alapszervezet elnöke, Pintér Sándor megköszönte a jelenlévő tagoknak a részvételt és mindazok segítségét, akik a 25 esztendő alatt valamilyen módon támogatták az alapszervezet munkáját. Az ünnepi közgyűlés jó hangulatban fejeződött be.

Soltó György, aktivista

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)