Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
EUROMAYORS 2016

EUROMAYORS 2016

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > EUROMAYORS 2016
EUROMAYORS 2016 2016. július 29. péntek, 14:54
 EUROMAYORS 2016

   Minden negyedik esztendőben a futball EB-ét rendező ország ad otthont a polgármesterek futball válogatottjai európai tornájának is. A FIFA támogatásával megrendezett sporteseményt azonban biztonsági okokból ebben az évben nem Franciaország rendezte, hanem közös megegyezéssel a tavalyi győztes Csehország látta vendégül a földrész legjobb 12 polgármester-válogatottját.

A részletekről, az idei torna eseményeiről, eredményeiről Racskó Pál, Királyrév község polgármestere tájékoztatta újságunkat, aki már tizenkét esztendeje a hazai válogatott kapuvédője.

   A különleges sporteseményt május 16. és 21. között a morvaországi Uherské Hradištén rendezték meg, a helyi atlétikai stadionban. A szabályokról annyit kell tudni, hogy 50x30 méteres pályán folyik a küzdelem, csapatonként 6 plusz egy játékossal. Az EUROMAYORS. elnevezésű kontinens bajnokságon ebben az évben 12 együttes vett részt 10 országot képviselve, csapatonként 20-20 játékossal és 5-5 vezetővel. A megmérettetésen két ország együttese nem tudott részt venni, így közös megegyezéssel Csehország és Szlovákia két-két csapatot állíthatott.

   A szlovákiai B csapat szervezésekor az ország valamennyi polgármesterét megszólítottuk. A torna előtti nagyon fontos összpontosításon, edzőtáborozáson 49 polgármester jelent meg, vállalva a felkészülés fáradalmait és a megmérettetést. A már két EB-t megjárt és sok-sok válogatott mérkőzést játszott válogatottnak, ezúttal A – csapatnak, vidékünkről Gőgh Ferenc, Nagyfödémes polgármestere, jómagam, valamint Adrián Macho, Sintava és Tomáš Nemček, Pusté Sady polgármesterei voltak a tagjai.

   A válogatott nagyon fontos tagja a zsigárdi Tóth Géza, aki a kezdetektől, a válogatott kialakításától kezdve dolgozik gyúróként a csapatért.

   Remélem, nem veszi senki szerénytelenségnek, hiszen keményem megküzdöttünk a győzelemért, ha valamennyi mérkőzésünk eredményét közlöm: Csehország B együttese ellen 7:0-ra, Szlovénia ellen 13:1-re, Lengyelország ellen 6:2-re győztünk. A továbbiakban a horvát válogatottal 3:0-ra végeztünk, az ukránok csapatát pedig 2:0 arányban sikerült legyőznünk. A döntőt a nagyon erős olasz válogatottal játszottuk. Nagy küzdelemben, jó játékkal bizonyultunk jobbnak 3:0 arányban, s nyertük el első alkalommal a kupát.

   Valamennyien örültünk és nagyrabecsülésnek vettük, hogy nagyon sokan biztattak bennünket a hazaiak közül: a mi vidékünkről is több településünk polgármestere, barátok, rokonok, ismerősök jöttek el szurkolni, ami nagyon sokat jelentett számunkra. Köszönet érte.

   A torna ideje alatt a szervezők számos érdekes és tartalmas programról is gondoskodtak. A város történelmi emlékeinek megtekintése mellett egy nagyon érdekes skanzen meglátogatását, ünnepélyes fogadó-és záró rendezvényt is szerveztek magas színvonalon. Tíz ország háromszáz polgármestere ismerkedett egymással, cserélt tapasztalatot, épített ki közvetlen kapcsolatot - a sport segítségével. Ennek jelentőségét és eredményét a jövő mutatja meg, mi résztvevők így, utólag tudatosítjuk, hogy egy eredményes, jövőt alakító európai együttműködésnek lehettünk részesei ez alkalommal is.

-szf-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)