Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
EUROCAMP 2015 Negyeden

EUROCAMP 2015 Negyeden

2024. október 24., csütörtök | Ma: Salamon (HU), Kvetoslava (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > EUROCAMP 2015 Negyeden
EUROCAMP 2015 Negyeden 2015. agusztus 25. kedd, 14:21
EUROCAMP 2015 Negyeden

   Idén már 15. alkalommal került megrendezésre az EUROCAMP nemzetközi ifjűsági focitorna, amelyen 5 ország csapatai vettek részt. Községünk először 2005-ben, azt követően 2010-ben, és idén július 16 tól  július 21-ig volt helyszíne és rendezője az eseménynek.

   A tornára 8 csapat érkezett: Romániából Csernáton , Franciaországból Hucqueliers, Németországból Emsetal, Magyarországról Bóly, Magyarbóly és Törökbálint, Szlovákiából pedig Muzsla és Negyed együttese.
 
   A csapatok kísérőikkel, szurkolóikkal, szüleikkel csütörtök délután érkeztek a negyedi alapiskolába, a szálláshelyre. Este, miután mindenki megvacsorázott, a versenyszabályok ismertetésére került sor, majd a fogadóest következett.  Pénteken a csapatok a párkányi Vadas üdülőkomplexumba utaztak, hogy lehűtsék magukat a tikkasztó hőségben. Este a felnőttek borkóstolón és vacsorán vettek részt Muzslán, a gyerkőcöket pedig lovasbemutató és lövészverseny várta Negyeden, az iskolánál.

   A pénteki pihenő után szombaton kezdetét vette a torna. Reggel minden csapat felsorakozott az iskolaudvaron, hogy a hagyományokat megtartva felvonuljanak a község utcáin, egészen a futballpályáig. A felvonulást a Tambores csoport kísérte fergeteges dobjátékával. A futballpályán Negyed község polgármestere, Jancsó István köszöntötte a résztvevők, és megnyitotta a sporteseményt.

   A mérkőzések délelőtt 10 órától kezdődtek. Az A csoportba Negyed, Magyarbóly, Csernáton, Hucqueliers csapata, a B csoportba pedig Muzsla, Emsetal, Törökbálint, valamint Bóly együttese került.  A csoportmérkőzések 2 x 15 percig, a helyosztók 2 x 20 percig tartottak.   Az eredményhirdetésen minden csapat oklevelet és serleget kapott. Jutalmat kapott a torna legjobb játékosa, a muzslai Sulci Bence, a legjobb kapus, Bosnyák Martin Magyarbólyból, a legtöbb gólt szerző játékos, Matthauser Ádám Törökbálintról.

   Hétfőn reggel a sportolók kísérőikkel budapesti kiránduláson vettek részt. Visszaérkezve az iskola épületébe Vendégestet tartottak, a csapatok hazájuk tradicionális ételeivel és egyéb finomságokkal vendégelték meg egymást. A jó hangulatról 5 napon keresztül a Master Volume csapata és Harrys Deejay gondoskodott.

   Az Eurocamp torna a focin kívül más értéket is ad nemcsak a gyerekek, de a felnőttek számára is. Megismerhetik Európa távolra eső részeit, az ott élő népek kultúráját, szokásait. Az Eurocampon, legyen az bárhol is Európában, az emberek örülnek az egymással való találkozásnak, viszontlátásnak, ami ebben a rohanó világban óriási dolog.  

Az Eurocamp 2015 végső sorrendje:

1. Törökbálint
2. Emsetal
3. Magyarbóly
4. Hucqueliers
5. Bóly
6. Negyed
7. Muzsla
8. Csernáton

Köszönjük a bírók, Pintér Róbert és Erdélyi Pál, és minden szervező odaadó munkáját.

Kürthi Tímea

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)