Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Érettségiző asztaliteniszező

Érettségiző asztaliteniszező

2024. május 04., szombat | Ma: Mónika (HU), Florián (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > Érettségiző asztaliteniszező
Érettségiző asztaliteniszező 2013. november 12. kedd, 13:01
Érettségiző asztaliteniszező

Bíró Bálint eddigi sportpályafutásáról

   Az asztalitenisz a világ számos országában elismert és népszerű sportág. Európában Németországban, Franciaországban, de Magyarországon is elismerik, támogatják. Sajnos Szlovákiában az asztalitenisz helyzete nem a legjobb. Nagyobb támogatottságot és odafigyelést érdemelne.

   Még gyermekként kezdtem pingpongozni. 14 éves koromtól a felnőtt 2. ligában játszottam, 16 éves voltam, amikor a legmagasabb osztályban, a felnőtt extraligában folytattam. Serdülőként a bővebb szlovák válogatott tagja voltam, ifiként szintén. Az itt elért legjobb eredményeim: nemzetközi versenyen elért 3. hely, a szlovák bajnokság 3. helye párosban. Legjobb ifi eredményeim: a szlovák egyéni bajnokság 2. helye és a szlovák bajnokság 2. helye vegyespárosban.

   Számos nemzetközi versenyen is részt vehettem. Svédországban, Franciaországban, Magyarországon és Csehországban játszhattam kitűnő ellenfelekkel. Sokat köszönhetek a sportnak. Remélem kitartásom és igyekezetem a jövőben további szép eredményeket hoz majd.

   Ezeket az eredményeket rengeteg edzéssel sikerült elérnem. A tavalyi szezonban napi 5 órát edzettem két fázisban. Idén mérsékelnem kellett, mert érettségizni készülök a Galántai Kodály Zoltán Gimnáziumban.

   A Gasto Metalfin Galánta csapatában játszom, amely tavaly az extraliga 12 csapatos mezőnyében a 7. helyen végzett. Az idei célunk a legjobb 6 közé kerülés. Csapattársaim: Jozef Wiltschka, aki egyben edzőnk is, és Andrej Slováčik. A Gasto Metalfin galántai asztalitenisz egyesület, amely a felnőtt korosztály versenyeztetésén kívül az ifjúságiak nevelésével is foglalkozik, fiúk és lányok egyaránt edzenek. Két edző foglalkozik velük.

   A felnőttek az extraligában, két csapat a 2. ligában és egy-egy együttes a 4. és 5. ligában játszik. Az ifjúságiak az ifi bajnokság 1. osztályában és a diákbajnokság 1. és 2. osztályában pingpongoznak. Az egyesületnek több mint 50 tagja van.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)