Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Eredmények, Pered

Eredmények, Pered

2024. május 06., hétfő | Ma: Ivett (HU), Hermína (SK)
Intézmények Vissza
Címlap > Intézmények > Eredmények, Pered
Eredmények, Pered 2015. március 11. szerda, 10:46
Eredmények, Pered

   Január 8-án  iskolánk tanulói pihenten tértek vissza a hosszú  téli szünetről, így könnyebben birkóztak meg a féléves osztályzó konferencia előtti felelésekkel. Meg is látszott a félévi értékelés eredményességén, ugyanis a félévi osztályzat szerint minden tanulónk megfelelt, egész pontosan tanulóink 31,39%-a tiszta egyes „bizonyítványt“ vitt haza, a tanulók, 35,77%-a kitüntetéssel felelt meg, a 15,33%-a jelesen felelt meg és a 17,52%-a megfelelt az általános értékelés szerint.                                                                           

   Januárban a  félévi izgalmak mellett jutott idő egy kis játékos tanulásra, színházra és szereplésre is. Hagyománnyá vált az iskolánkon, hogy évente egy alkalommal házhoz hívjuk Besztercebányáról a Clipperton színházat. A szlovák nyelvet így szórakoztató formában is próbáljuk megismertetni és megszerettetni a tanulókkal. Az előadás „Rozprávka o zlatej rybke“ címmel került bemutatásra. Diákjaink élvezettel kapcsolódtak be a mese bemutatásába. A legkisebbeknek, az első osztályosoknak olyannyira megtetszett, hogy a tanító nénivel közösen hozzáfogtak színházat játszani. A Piroska és a farkas című mesét tanulták be, persze szlovák nyelven. A filmforgatást különösen élvezték, ugyanis filmet is készítettek róla.                                                                                                                           

   Két szép irodalmi összeállítással és a néptáncszakkör bemutatójával köszöntötte január 17-én az iskolánk a 65 éves Csemadok Peredi alapszervezetét a szövetség ünnepi évzáró gyűlésén. Az iskolások műsorát örömmel fogadta és sok tapssal köszönte meg a közönség.

   Iskolánkon január 26-28-án zajlott a beíratás az első osztályba. Az iskola tantestülete gondosan előkészülve várta 27–én délután, az óvodásokat az óvónénikkel és a kedves szülőket. Ezen a délutánon a jövendő kis elsősök játékos foglalkoztatáson vettek részt a tanító nénik közreműködésével. Egy interaktív mesefeldolgozással is kedveskedtünk a gyerekeknek. Domonkos Emese előadó és a tanító nénik a kicsikkel közösen dolgozták fel és játszották el a Holle anyó című mesét. Ezalatt a tantestület többi tagjával  bemutattuk a szülőknek az iskolánkat, és elbeszélgettünk az  iskolánkban folyó munkáról és az eredményeinkről. Megtekintethették az osztálytermeket, hogy szép új tanulói padokban ülnek a diákok minden tanteremben. Az épület nemcsak külsőleg, de belsőleg is sokat változott, hiszen a legmodernebb segédeszköz, az interaktív tábla is a rendelkezésére áll diáknak, pedagógusnak minden osztályteremben.

   Az iskolánkba a 2015/2016-os tanévre a szülők 17 tanulót írattak be.

   Iskolánk  versenyeken is eredményesen szereplő „fiatal életmentők csapata“ a helyi óvodában január 29-én az elsősegélynyújtás alapjait mutatta be játékos formában a kicsiknek, amit úgy az ovisok mint a nagyok élvezettel gyakoroltak. Az év első három hónapjában zajlik a legtöbb tantárgyverseny, olimpiász. Már eddig is néhány nagyon szép eredmény született tanulóinknak és pedagógusainknak köszönhetően. Az angol és német nyelvű olimpián, az 1. és 2. helyen végeztünk, de sikeresek voltunk a geográfiai olimpián is. Büszkélkedünk már országosan élért 1. helyezéssel is Baranyai Dóra IX. osztályos tanulónknak köszönhetően, aki a X. Országos Esszéíró Pályázat országos döntőjében lett az első. Február második hetében a hetedik évfolyamos tanulóink sítanfolyamon vettek részt a Donovaly síközpontban. Sok élménnyel feltöltődve, egészségesen jöttek haza, és persze mindenki megtanult sízni.

   Ha február, akkor bálszezon. Hagyománnyá vált, hogy az iskola szülői munkaközössége ilyenkor megszervezi a szülők bálját, melyet a kilencedikes tanulók nyitnak meg a szépen betanult keringővel. Öröm volt nézni az elsőbálozó tanulóinkat a gyönyörű ruhakölteményekben, s annak is örültünk, hogy a társasági élet illemszabályait is láthatóan elsajátították. A szülői munkaközösségnek külön köszönet jár a bál színvonalas megszervezéséért.

   A februári hónap az iskolánkon sem múlhat el farsangi karnevál nélkül. Így volt ez most is. A karnevál legnagyobb érdekessége és izgalma a jelmezverseny volt, és az, hogy kit rejt az álarc. Ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe /főleg saját készítésű/ bújtak a tanulók, úgyhogy a diákönkormányzaból alkotott zsűrit megizzasztotta a rangsorolás. Minden jelmezbe bújt tanuló kapott a szülői munkaközösségnek köszönhetően egy kis ajándékot. A kisebbek jó szórakozásáról Lelkes Szimona és Rudi bohóc gondoskodott, míg a felsősök az osztálybulik hangulatát élvezték.

   Remélem, a kedves olvasó is úgy látja, hogy a mi iskolánkon is mozgalmas és izgalmas élet és persze eredményes munka zajlik.

Mgr. Jurás Lívia, az iskola igazgatója

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)