Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Eredmények, eredmények, eredmények!

Eredmények, eredmények, eredmények!

2018. október 23., kedd | Ma: Gyöngyi (HU), Alojzia (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Eredmények, eredmények, eredmények!
Eredmények, eredmények, eredmények! 2017. március 27. hétfő, 11:39
Eredmények, eredmények, eredmények!

2016-ban újabb fejlesztések valósultak meg, és ez a folyamat 2017-ben tovább folytatódik

Fontos elmondani, hogy a megyei hatáskörbe elsősorban az iskolai-, kulturális- és szociális intézmények, a másod- és harmadosztályú utak, valamint a megye határon túli együttműködése tartozik. Ezek azok a területek, ahol MKP-s képviselőként eredményesek lehetünk, és mint az tapasztalható, egyre több sikert könyvelhetünk el.

   A közutak állapota az, amit az emberek többsége számára az egyik legfontosabb. Elmondhatom, hogy a megye költségvetéséből közutainkra a magyarok lakta vidékeinken fordítottunk a legtöbbet. Járásunkban elsősorban a legrosszabb állapotban lévő útszakaszok javítását kezdeményeztük: először a Királyrév és Nádszeg közötti-, majd az Alsószeli és Taksony közötti út megrongált, már-már életveszélyes szakaszainak felújítását végeztettük el. Az útburkolat teljes felújítására a fagyok megszűnte után, tavasszal kerül sor, az utak új aszfaltszőnyeget kapnak. Ebbe a körbe tartozik a Vezekényt átszelő főút felületének teljes felújítása, de megemlíteném a feketenyéki híd rekonstrukcióját is, amit a Nagyszombati Útkarbantartó Vállalat végzett el saját forrásból.  A Galántai járás közútjainak részleges vagy teljes felújítására 2016-ban közel fél millió eurót fordított a megye. A felújítások ebben az évben tovább folytatódnak, többek közt Tósnyárasdon, Tallóson, Jókán, Alsószeliben, Vízkelet és Nemeskosút között, továbbá Soporna és Vágsellye között.

   A középiskolákkal kapcsolatban a képzési folyamat szakmai részéért az oktatási minisztérium és az iskola vezetése felel. Az nem a megye hatásköre. Ám a megyei hatáskörbe tartozó középiskolai intézményekben történő oktatás alapfeltételeinek biztosítása megyei hatáskör, és ezt is komolyan vesszük. Folyamatosan fejlesztjük az iskolákat, hiszen fontos, hogy a középiskolákból jól felkészült diákok kerüljenek ki. Ezen a területen kiemelném a Galántai Kodály Zoltán Gimnázium épületegyüttesének felújításának folytatását mintegy 210 ezer Euró ráfordításával. Sor került a tető újraszigetelésére, az ablakok cseréjére, valamint a fűtésrendszer felújítására. A galántai Kereskedelmi és Szolgáltatási Szakközépiskola épületének rekonstrukciójára és berendezésére 80.000 Eurót költött a megye. Az iskolákról való gondoskodást MKP-s képviselőtársaimmal együtt erkölcsi kötelességünknek tartjuk.

   A szociális- egészségügyi és kulturális intézmények területén végzett fejlesztések közül a galántai Szociális Szolgáltatások Házának felújítását, korszerűsítését emelném ki először, amely az időskorúak és a szükséghelyzetben lévő gyerekek ellátásáról gondoskodik. A megye erre 2016-ban 110 ezer Eurót biztosított, továbbá elértük, hogy rövidesen elkezdődik a kosúti Idősek Szociális Otthona felújítása is. Ez a régi, jól működő intézmény is megérdemli a támogatást.

   A megyei költségvetésből tevékenykedő Galántai Honismereti Múzeum teljes rekonstrukcióját az elmúlt években valósítottuk meg. A városközpont impozáns épületében tartalmas, igényes szakmai munka folyik. 2016-ban a raktárak tetőszerkezeteinek nagyjavítását végezték el, a munkálatok 40 ezer Euróba kerültek.

   Ezek az eredmények természetesen nem maguktól jönnek. A 40 fős megyei parlamentben az MKP 12 képviselője jelentős erőt képvisel. Ez elsősorban a választók érdeme, akik megválasztották az MKP képviselőit. Természetesen felelősséggel tartozunk választóink irányába, amit valamennyi képviselőtársam, valamint Berényi József, megyei alelnökünk is tudatosít. Igényeinket alapos véleményezés és vita után terjesztjük a közgyűlés elé. Ez az erő és összefogás szükséges ahhoz, hogy ilyen komoly eredményeket tudjunk elérni. A novemberi megyei választások, akárcsak a múltbeliek, nagyon fontosak lesznek a magyarok lakta régióink fejlődése szempontjából. Sok-sok évre meghatározzák majd vidékünk jövőjét. Hiszem, hogy erős megyei képviselettel még többet tehetünk szülőföldünk fejlődése érdekében.

Forró Krisztián, megyei képviselő

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)