Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
„Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket...”

„Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket...”

2024. április 28., vasárnap | Ma: Valéria (HU), Jarmila (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > „Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket...”
„Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket...” 2013. október 19. szombat, 13:06
„Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket...”

   Kovács Ákos, a megtért hívő keresztyén ember, Magyarország méltán leghíresebb pop-énekese, egyben Kossuth-díjas előadóművész is -találóan énekli a „Nézz szembe vele” c. dalában, hogy: „ Hiába minden szentbeszéd, ha süket egy egész nemzedék...”. Mindnyájan ismerjük az elmúlt átkos rendszer leépítő, sokszor megsemmisítő hatását a vallási nevelésre nézve, beszéljünk akár az emberek hitre neveléséről, vagy önmagában a vallás-gyakorlásról. A történelmi egyházak mindmáig ennek a negatív hatásnak a levét isszák, s igyekeznek felvenni a harcot egy egész nemzedék kimaradásával.

   A deáki, vágsellyei és galántai református gyülekezetekbe 2010. őszén érkező lelkészházaspár, Édes Réka és Ákos örömmel és szeretettel tesznek eleget ennek a kihívásnak, s igyekeznek minden lehetséges eszközt megragadni arra nézve, hogy az immáron szabad vallás-gyakorlás korában minél többekhez eljuttassák az evangélium örömüzenetét.

   Tudvalévő, hogy utánpótlás híján elöregednek a gyülekezetek, kiüresednek a templomok, ezért gyülekezeteink egyik fő célja, hogy egyházi berkeken bévül az állandó lelki alkalmak mellé számos érdekes, külön a fiatal generációknak szóló programokat kínáljunk. Isten segítségével sok fiatalt meg tudunk szólítani, hétről hétre együtt tudunk lenni, felekezetre való tekintet nélkül, s átélhetjük azt az örömöt, amikor maguk a gyermekek tesznek bizonyságot szüleik, szeretteik előtt hitükről.

   Alkalmaink szinte a legkisebbektől az idősebbekig egyaránt lehetőséget kínálnak arra nézve, hogy a gyermekek hitbéli ismereteket szerezzenek, lélekben épülhessenek. A deáki óvodás hittanra rendkívül nagy az érdeklődés, nem csak reformátusok számára. A több, mint 30 gyermek hétről-hétre bizonyságot tesz Jézus fentebb említett szavainak igazságáról: „...mert övék a mennyek országa”. Az iskolás hitoktatás szintén felekezetre való tekintet nélkül folyik Deákin, Galántán két iskolában, Vágsellyén, Taksonyban, de alkalmanként más helyeken is, mint pl. a hidaskürti magán-szakközépiskola. Péntek esténként pedig a gyülekezet hivatalában ifjúsági Biblia-órára gyűlünk össze, ahol együtt dicsőítjük az Urat. Időnként előkerülnek a kerékpárok is, hogy közös túrákon -akár több napon keresztül is- erősödhessen a fiatalok Istennel és egymással való közössége.

   Évenként készülünk Biblia-versenyre, karácsony előtt pedig ádventi játszóházat szervezünk számos kézműves foglalkozással, amelyre évről-évre egyre nagyob az érdeklődés községünkben. A nyár intenzív alkalmai közé tartozik a gyülekezeti napunk, amely egyben családi nap is. A kisebb gyermekeket minden év nyarán a bátorkeszi fireszke gyermektáborokba kísérjük el, hogy együtt épüljünk, s építtessünk. Nagyobb gyermekeink számára évente négy alkalommal három napos hitmélyítő tábor nyújt lehetőséget a lelki megerősödésre. Ezen kívül pedig nyáron Nt. Ficzere Tamással, a nyitrai református lelkész-testvérrel szervezünk közösen immáron negyedik alkalommal ifjúsági tábort rendkívül nagy érdeklődés mellett. Ennek a tábornak két évig a nagysallói református központ adott otthont, de a 2012-es esztendőtől a nyitrai református kollégium és közege ad helyet.

   Alkalmaink alapkövének Pál apostol gondolatát tartjuk szem előtt, mely szerint mi elültethetjük a magot, öntözhetjük az elültetett magot a gyermekek szívében, de a növekedést mindig Isten adja. 1. Korinthus 3:6.

   Meggyőződésünk, hogy a gyermekekért végzett szolgálat sohasem hiábavaló, s alkalomról-alkalomra megerősödünk Jézus Krisztus missziói parancsához tartozó ígéretében, hogy a fiatalok közt végzett munkánkban sem vagyunk egyedül, mert: „...íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” Máté ev. 28:20.

Édes Ákos, lelkipásztor

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)